Tesla Roadster - automobil zbog kog Bugatti Chiron deluje kao puž

Elon Mask veoma često sa svojim fanovima, ali i onima koji ga nešto manje vole, deli poprilično ozbiljne tvrdnje…

CEO brenda Tesla poznat je po takvim događajima i često je meta kritika upravo zbog toga. Ipak, milijarder je uspeo da dokaže brojne svoje tvrdnje, zbog čega ga neretko nazivaju Toni Stark u stvarnom životu. Druga generacija Tesla Roadstera koja je predstavljena pre više od tri godine, u počeku je obećavala sprint od 0 do sto kilommetara na čas za neverovatnih 1.9 sekundi, zajedno sa drugim impresivnim specifikacijama kao što je prelazni opseg od hiljadu kilometara. Ipak, Elon je u svom tipičnom stilu izjavio da su te neverovatne specifikacije najavljene pre svega za bazni model. Pre tri godine, Mask je otkrio da njegova kompanija radi na SpaceX paketu, koji bi dodao raketne potisnike električnom superautomobilu, kako bi ga učinili još bržim. Technoking Tesla je konačno dao neki nagoveštaj koliko bi Roadster mogao biti u kombinaciji sa ovim opcionim paketom.

Pred-proizvodni prototip predstojećeg Tesla Roadstera trenutno se može videti u Petersen automobilskom muzeju u Los Anđelesu, a na sebi nosi interesantno obeležje koje sugeriše da će moći da razvije ubrzanje od nula do sto kilometara na čas za 1.1 sekundu. Koga god da pitate, reći će vam da je to apsolutno ludilo, jer će hiperautomobili poput Bugatti Chirona delovati kao porodični hečbekovi u poređenju sa njim. Mask je potvrdio ovo neverovatno otkriće na Twitteru, izjavivši da je to ubrzanje moguće sa novim “SpaceX opcionim paketom raketnih potisnika”.

Milijarder je čak odgovorio na jedan svoj Tweet, izjavivši da će proizvodna verzija Roadstera izgledati drugačije, odnosno bolje. Nije dodao previše detalja na tu temu, ali nam oznaka koja stoji pored prototipa otkriva da će potisnici biti smešteni u zadnjem delu modela. Sve ostalo ćemo videti kada zvanično bude predstavljen.