Specijalni Ford Mustang Roberta Dauni Džuniora

Zapažena tjuning kuća i tvorac specijalno prilagođenih automobila SpeedKore, nedavno je predstavila besprekorni 1970. Ford Mustang Boss 302...

Ovaj model kreiran je posebno za Roberta Daudija Džuniora i predstavljen je na SEMA sajmu automobila u Las Vegasu.

Veoma uspeštni glumac uposlio je stručnjake kompanije SpeedKore i zamolio ih da mu kreiraju modifikovani Mustang, a ako je suditi prema tjuneru, R.D.Dž. je aktivno učestvovao u svakom koraku tokom kreiranja ovog automobila. Mešavinom originalnih delova i modernih tehnologija, nastalo je nešto zaista posebno.

U samom srcu ovog modela nalazi se Ford Performance Aluminator, petolitarski V8 motor opremljen Stage 2 Ford Performance/Roush superpunjenjem. Nikakve informacije o ciframa performansi nisu date za sada, ali znamo da je motor matiran na Bowler T56 transmisiju, koja snagu šalje putem devetoinčnog Detroit Speed diferencijala.

Kao i mnogi drugi projekti kompanije SpeedKore, Mustang poznatog glumca opremljen je ultra lakom karoserijom od ugljeničnih vlakana, a paneli uključuju delove kao što su hauba, branici, krila, prednji i zadnji spojleri. Eksterijer automobila ofarban je PPG Khaki žutom bojom.

U putničkoj kabini, kompanija Street Road Custom poslužila se svojom magijom i opremila ga parom sportskih sedišta, zadivljujućom braon kožom, besprekornim upravljačem i unikatnim klimatksim sistemom.

Auto Exclusive