Servisiranje Aston Martin Valkyrie hiperautomobila skuplje od stana na Menhetnu

Više slika

Više slika

Održavanje Aston Martin Valkyrie hiper automobila vrednog 3 miliona dolara je toliko skupo da je jeftinije kupiti stan u srcu Menhetna nego servisirati automobil tokom 3 godine...

Kada osobe sa visokim prihodima plate milione dolara za kupovinu hiper automobila proizvedenog u ograničenoj seriji, spremne su da izdvoje stotine hiljada dolara za održavanje svojih dragocenosti.

Dok su troškovi servisa svih hiper automobila apsurdno visoki, brojke su jednostavno neverovatne za neke od njih. Prema izveštaju Bloomberga, imućni kupci Aston Martin Valkyrie modela vrednog više od 3 miliona dolara moraju da plate skoro 450.000 dolara za troškove servisa tokom tri godine vlasništva. Samo da stavimo to u kontekst, za tu sumu novca možete kupiti Porsche 911 GT3 RS i Taycan model za 2024. godinu i još uvek imati dovoljno novca da potrošite na dane na stazi.

Vlasnici Valkyrie modela koji odluče da ne servisiraju svoje hiper automobile putem britanskog proizvođača luksuznih automobila rizikuju gubitak garancije, što bi moglo biti znatno skuplje ako nešto krene po zlu. Međutim, marka takođe nudi nešto jeftiniji plan servisa, koji će smanjiti troškove na 340.000 dolara tokom istog trogodišnjeg perioda, prema izveštaju Bloomberga.

Izuzetno visoki troškovi održavanja pripisuju se timu inženjera za moto-sport koji održavaju hiper automobil, prema rečima portparola Aston Martina. "Nudimo niz visoko specijalizovanih planova servisa za automobil, usklađenih sa posebnim zahtevima i specifičnom upotrebom naših Valkyrie kupaca," rekao je portparol.

U poređenju, troškovi održavanja Bugatti Veyron modela tokom četiri godine iznose oko 170.000 dolara. Četvorogodišnje produženo osiguranje za francuski hiper automobil, koje pokriva sve osim guma, košta skoro 200.000 dolara.

Aston Martin Valkyrie je hiper automobil ograničene proizvodnje, fokusiran na stazu, koji je razvijen u saradnji sa Red Bull Racing Advanced Technologies i nekoliko drugih kompanija. Koristeći tehnologiju Formule 1, pokreće ga 6,5-litarski Aston Martin-Cosworth motor, koji podržava elektromotor snage 160 konjskih snaga. Sa maksimalnom snagom od 1160 KS, Valkyrie može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 2,6 sekundi.

Hiper automobil je ograničen na 150 kupe verzija, 85 Spider verzija bez krova i 40 varijanti AMR Pro isključivo za stazu. Prema Aston Martinu, kompanija je isporučila 67 Valkyrie modela kupcima u prvih tri kvartala 2023. godine.

Napomena - U vreme pisanja ovog članka, potpuno namešten studio apartman na Leksington aveniji na Menhetnu bio je ponuđen na Zillou za 450.000 dolara.

Luxury Experience