Roze Ferrari F40 se zabio u ogradu i na svu sreću izbegao veće oštećenje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Garnet📸 (@garnetsgti)

Ako ste veliki ljubitelj Ferrarija F40 poput nas, sigurni smo da će vam krv proključati kada vidite jedan od retkih primeraka ovog ikoničnog superautomobila obavijenog u roze foliju i opremljenog zlatno obojenim felnama…

Jedina stvar bolnija od toga bila bi gledati nekoga kako ga uništava. Na internetu se nedavno pojavio kratki video koji prikazuje Ferrari F40 svetloroze boje kako blokira točkove i udara u ogradu. Nema sumnje da vozač nije namerno hteo da se zabije; ali nedostatak veština mogao bi biti razlog. Na sreću, ovaj retki superautomobil udario je u privremenu ogradu relativno malom brzinom, što ga je izgleda spasilo od bilo kakvog većeg oštećenja.

Incident se navodno dogodio na nedavnom događaju Formula Drift u Sijetlu, u američkoj državi Vašington. Na Instagram videu koji je objavio korisnik po imenu GarnetsGTI, možete videti roze Ferrari kako vozi po asfaltiranom delu sa privremenim ogradama u pozadini postavljenim kao deo događaja. Superautomobil na trenutak ubrzava pre nego što vozač naglo zakoči, što dovodi do blokiranja točkova i udaranja F40 u ogradu. Veći deo brzine se gubi pre sudara, što uzrokuje da se ograda pomeri samo nekoliko centimetara. Nema slika posledica, ali čini se da je F40 preživeo sudar s manjim oštećenjima na prednjem delu.

Uz video piše da je gas Ferrari modela zapeo i da su se točkovi blokirali zbog nedostatka ABS-a. Čak možete čuti i kako superautomobilov V8 motor od 2,9 litara ubrzava neposredno pre sudara. Iako bi dato objašnjenje moglo biti tačno, postoji mogućnost da je vozač istovremeno nagazio kočnicu i gas. Ferrari F40 bio je poznat po tome što su gas i kočnica postavljeni veoma blizu jedan drugome kako bi vozačima olakšali tzv. "heal-toe" manevrisanje. Bez obzira na sve, drago nam je da nije bio veći incident i da su superautomobil, kao i svi unutra i izvan njega, uglavnom prošli bez povreda.

Luxury Experience