Rolls Royce u neon tonovima - nezamislivo ili nesvakidašnje?

Kada se radi o egzotičnim automobilima, mnogi ljudi ih kupuju, a potom pažljivo čuvaju i drže skrivene u garažama, umesto da ih voze…

Ako nas pitate, to je pravi greh – takve mašine, koje su nastale kao ručni i marljivi rad velikih stručnjaka, zaslužuju da osete asfalt pod svojim točkovima i papučicu gasa pritisnutu do daske. Dajući nam priliku da zaista ostavimo trajan utisak na sve sa kojima se sretnemo, brojni brendovi se maksimalno trude da sve svoje kreacije učine upečatljivim. Pre nekoliko dana, Lamborghini je lansirao svoju novu Huracan EVO Fluo Capsule kolekciju, koja je ovaj veličanstveni model sa V10 motorom učinila neverovatnim uz pomoć neonskih tonova.

Sada, Rolls Royce radi isto to, ali na svoj elegantni, uglađeni način. Slavni britanski brend je upravo lansirao svoju ultra-ekskluzivnu Neon Night seriju automobila, koja je odevena u jarke, blistave boje. Sve do skoro, Rolls Royce brend se fokusirao na tradicionalne, uglađene i konzervativne modele, pa bi upotreba takvih boja u konotaciji sa njima, jednostavno bila nezamisljiva.

Ipak, čuvena kuća odlučila je da transformiše svoj imidž, otvarajući svoja vrata svežim idejama, kako bi uz njihovu pomoć privukli mlađu klijentelu. Neon Night serija je svedok upravo tome. Bazirani na Black Badge modelima, novi neon obojeni Rolls Royce automobili zaista izgledaju veličanstveno.

Neon Night serija je nastavak uspešne serije automobila pastelnih boja, koja je debitovala prošle godine. U ponudi su tri neon tona koja su kreirana posebno za ovu bespoke seriju, a kako kažu iz brenda, inspirisani su prirodom.

Prema zvaničnom saopštenju, Cullinan ponuđen u Mirabeu Blue inspirisan je živahnim krilima Rhetus Periander leptira koji se može videti u Centralnoj i Južnoj Americi. Enterijer je odeven u Artic White kožu, sa Lime Rock Green akcentima. Wraith Black Badge dobio je Lime Rock Green kao svoju osnovnu boju, a ona je inspirisana australijskom zelenom žabom. Njegova kabina dobila je Scivaro Grey kožne obloge, sa Lime Rock Green detaljima. Na kraju, Dawn Black Badge je finiširan Eagle Rock Red bojom, koja je inspirisana Ohi’a lehua drvetom, koje potiče sa Havaja. Njegova kabina odevena je u Selby Grey sa Koi Red detaljima.

“Neon Nights trilogija Rolls Royce Black Badge modela, dolazi sa inspiracijom iz prirore. Novorazvijene Bespoke boje nanose se na različite varijante Black Badge automobila, odnosno mračnije i odvažnije varijante Rolls Royce porodice”, kažu iz ovog brenda. Prema navodima, samo četiri primerka svakog modela će biti proizvedeno, što će im podići cenu, ali i ekskluzivnost.