Rolls Royce predstavlja nove modele specijalnog izdanja

Rolls Royce je upravo predstavio svoju Landspeed kolekciju, par sasvim novih automobila limitiranog izdanja, baziranih na Black Badge edicija Wraith i Dawn modela…

Legendarna britanska marka oduvek je sinonim za luksuz i raskoš, ali kao što ime samo sugeriše, ove dve limitirane edicije na neki način su povezane sa brzinskim rekordima, što se obično ne stavlja u isti koš sa Rolls Royce automobilima.

Zapravo, 16.septembra 1938.godine, britanski inžinjer, kapetan Džordž Ejston uspeo je da postavi svoj treći i finalni brzinski rekord od 575 kilometara na čas u svom aero-dinamičnom Thunderbolt modelu koji je u sebi sadržao dva Rolls Royce R V12 aero-motora. Rolls Royce Landspeed kolekcija odaje poštu ovom istorijskom dostignuću.

“Ovom kolekcijom, oživelo smo Ejstonovo sećanje i ponovo smo ispričali njegovu neverovatnu priču. U Wraith i Dawn Landspeed modelima klijenti će pronaći brojne suptilne dizajnerske elemente i narativne detalje koji obeležavaju njegova neverovatna dostignuća, viziju i izuzetnu hrabrost”, izjavio je CEO Rolls Royce brenda, Torston Muler-Otvos.

Dva modela specijalnog izdanja dobila su unikatne detalje i oznake, baš sa tim ciljem. Specijalni tretman koji je ova kolekcija dobila inspirisan je slanim poljima Bonneville u Juti, gde je Ejston postavljao svoje rekorde. Gledano sa spoljne strane, Dawn i Wraith dobili su specijalni dvo-tonski finiš koji kombinuje Black Diamond Metallic sa novom bojom nazvanom Bonneville Blue, koja se preliva iz svetloplave do srebrne pod sunčevom svetlošću. Akcenti jarko žute i crne kreirani su kao omaž Thunderboltu.

U enterijeru, Starlight Headliner nebo u Wraith modelu imitira noćno nebo iznad slanih polja 16.septembra 1938.godine, kada je Ejston postavio svoj čuveni rekord. Budući da je Dawn kabriolet, on nije dobio tu opciju. Sat na kontrolnoj tabli kreiran je tako da imitira merače korišćene u Thunderboltu, dok su siluete automobila rekordera laserski nanesene na prednji tunel. Pored toga, tu su i tri jedinstvena obeležja na vratima vozača, kreirana od iste Grosgrain tkane svile u bojama koje odgovaraju vrpcama koje krase medalje ovog inžinjera.

Rolls Royce je objavio da će samo 35 Wraith Black Badge i 25 Dawn Black Badge verzija biti u prozivodnji, a za sada, o cenama nije bilo reči.

Luxury Experience