Rolls-Royce predstavlja jedinstveni Phantom inspirisan čarima Cinque Terre

Više slika

Više slika

Rolls-Royce Motor Cars s ponosom predstavlja Phantom ‘Inspired by Cinque Terre’ - veličanstveni automobil jedinstvenog dizajna koji hvata čarobnu privlačnost i fascinantno vinogradarsko nasleđe čuvene italijanske rivijere…

Cinque Terre - na italijanskom "Pet Zemalja" - nalazi se na stenovitoj obali Ligurije u severnoj Italiji. Na liticama su smeštene vekovne ribarskih sela Monteroso, Vernaca, Korniglia, Manarola i Riomađiore, poznate širom sveta po strmim terasiranim vinogradima koji gledaju na Mediteran i predstavljaju pravo čudo u svetu proizvodnje vina.

Impresivni vinogradi ovog područja su slavljeni kroz brojne specifične detalje ovog izuzetnog automobila. Spoljašnjost je završena tamnom, bogatom bojom Ligurijske plave, dodatno naglašena ručno nanesenom dvostrukom linijom u Navy Blue i Jasmine boji, ukrašena delikatnim motivom grožđa.

Vanvremenski enterijer, kombinujući belu i mornarsko plavu kožu sa jasmin akcentima, ukrašen je delikatnim vezom grana grožđa na zadnjim vratima. Svaki komad sadrži 9.215 šavova napravljenih koristeći dve različite tehnike. Grožđe je izvezeno satenskim šavom, s nitima pažljivo poravnatim prema uglu pod kojim svetlost udara površinu da bi svako pojedinačno zrno imalo živopisnu nijansu i sjajni kvalitet. Za list grožđa, tim je koristio ravniji tatami šav, što pruža teksturalni kontrast i pojačava taktilne kvalitete veza.

Motiv grožđa je takođe uhvaćen u složenom umetku na oba piknik stola, napravljenih od nerđajućeg čelika i zlatne oplate. Površine su prvo obojene u Milori plavoj boji sa suptilnim sjajem, dajući boji dubinu i živost. Zatim su umeci precizno postavljeni ručno i zapečaćeni providnim lakom. Na kraju, površina je pažljivo brušena i ručno polirana da bi se postigla glatka, besprekorna završnica.

Iznad glave, prilagođeno Starlight nebo je obogaćen mapom Italije, izvezenom u 14.338 pojedinačnih šavova. Pet svetlucavih zvezda tačno postavljenih ručno na ivici obale predstavlja sela Cinque Terre. Finalizacija dizajna trajala je više od mesec dana, pri čemu je tim proizveo brojne iteracije kako bi odredio optimalnu težinu linije za vez: dovoljno široku da bi nit sijala, ali dovoljno delikatnu da bi se cela kontura Italije prikazala u minijaturnim i savršenim detaljima.

Galerija unutar prostrane fascije automobila čuva spektakularno, posebno naručeno umetničko delo koje hvata boje, arhitekturu i živahni karakter Cinque Terre. Predstavljajući zamišljenu kombinaciju elemenata iz svih pet sela na liticama, kompozicija je prvo digitalno skicirana, zatim ručno nanesena airbrush tehnikom pomoću vodenih akrilnih boja da bi se postigao neverovatno fin nivo detalja, pre nego što je završena s više slojeva providnog laka. Fokalne osobine slike su pažljivo postavljene unutar Galerije kako bi njihovi izvanredni detalji bili u vidnom polju svih putnika.

Konačni dodir nalazi se unutar pregrade za rukavice, koja sadrži srebrni otisak koji prikazuje pet sela.

Phantom ‘Inspired by Cinque Terre’ našao je svoje mesto u kolekciji klijenta koji ga je naručio. Kao prava jedinstvena narudžbina, nikada neće biti ponovljen.

Luxury Experience