Rolls Royce Phantom Tempus: pravo umetničko delo

Rolls Royce otvara nam vrata sasvim drugačije forme luksuza svojim najnovijim, ultra-ograničenim izdanjem…

Slavni Phantom model je redizajniran i sada osvaja novi univerzum – od veličanstvenog tela, do boje Kairos Blue koja u sebi sadrži čestice Blue Mica, sugerišući na zvezdano sazvežđe, ovaj model nudi opciju personalizacije čuvene Spirit of Ecstasy maskote, graviranjem datuma ili lokacije na njoj.

U enterijeru vozačke kabine, jedinstveno iskustvo putovanja se nastavlja kroz zvezdano nebo, nazvano Pulsar Headliner – pulsar je retki astronomski fenomen, koji sadrži bele zvezde koje emituju elektromagnetne pulseve i kreiraju zaista posebnu svetlost. Samim tim, i novi sistem osvetljenja sadrži malene perforacije, stvarajući sneni efekat koji će omađijati sve putnike. Vrata su takođe okupana svetlošću koja nas podseća na zvezdani vorteks, dok nas ručno polirana kontrolna tabla kreirana od aluminijumske legure, sa svojih sto kolona asocira na period rotacije pulsara starog 100 miliona godina.

Kada se radi o motoru, neverovatna 5.76 metara dugačka limuzina u sebi skriva 6.7 litarski V12 motor, sa 571 konjskom snagom. Kako biste postali jedan od dvadeset budućih vlasnika fantastičnog automobila, morate spremiti minimum pola miliona evra. Kao bonus, kupci će imati priliku da dobiju ručno oslikanu Tempus Collection kutiju u kojoj se nalaze četiri kristalne čaše za šampanjac, koji će svoje mesto, kao i uvek do sada, zajedno sa kavijarom, pronaći u svojoj specijalnoj pregradi koja je nezaobilazni deo svakog Rolls Royce modela.