Rolls Royce Phantom Iridescent Opulence

Kada je 2017.godine Rolls Royce lansirao svoj Phantom VIII, osmu iteraciju britanskog flagship modela, on je ponuđen u sasvim drugačijem izdanju…

Jedna od glavnih osobina ovog modela bila je njegova raskošna kontrolna tabla, nazvana The Gallery, koja je u svojoj osnovi komad ojačanog stakla, sa vezenim umetničkim radom koji može biti personalizovan u skladu sa željama vlasnika, što ju je pretvorilo u prazno platno za izraz kreativnosti.

Imali smo priliku da vidimo brojne bespoke opcije The Gallery koje su je predstavile kao izraz umetnosti, dizajna i vrhunstva inžinjeringa, a jedan od tih primera svakako je Iriddescent Opulence, koji je dizajnirao švajcarski brend, Nature Squared.

Ova kompanija specijalizovana je za kreiranje predivnih završnih detalja upotrebom najnovije tehnologije i održivih, prirodnih materijala, pa The Gallery u njihovoj viziji sadrži više od 3.000 održivo dobijenih pera, kreirajući neverovatno remek delo.

“Gallery koncept dao nam je priliku da radimo sa našim prirodnim proizvodima, koji nikada do sada nisu viđeni u automobilskom svetu”, izjavio je Martin Erhat, vođa odseka za Istraživanje i Razvoj. Opsežno istraživanje urađeno je kako bi se identifikovala održiva vrsta ptica sa pravim perjem, koje je birano zbog svog magičnog prelivanja boja.

Više od 3.000 pera individualno je oblikovano kako bi se akcentovao sjaj i bogate nijanse, da bi potom bilo ručno našiveno na materijal otvorenih pora. The Gallery u ovom izdanju izgleda kao da čitava njena kompozicija potiče od njenog srca, odnosno sata, koji je dodatno akcentovan detaljima od sedefa.

Rolls Royce Phantom Iridescent Opulence trenutno je izložen u Abu Dhabi Motors salonu, koji je ujedno najuspešniji diler Rolls Royce automobila na svetu. “The Gallery u Rolls Royce Phantom modelu je unikatni prostor koji stvara savršenu scenu za prikaz umetnosti”, izjavio je Cezar Habib, regionalni direktor Rolls Royce Motor Cars Middle East & Africa.

“Iridescent Opulence u Nature Squared izvođenju je brilijantni primer onoga što može biti naručeno i predstavljeno u tom prostoru. Posebno sam ponosan na činjenicu da se ovaj model nalazi u našem izložbenom salonu”, dodao je.