Rolls-Royce Ghost Prism: vanvremenska izjava samoopredeljenja

Više slika

Više slika

Mnogi klijenti Rolls-Royce brenda su moćne i uticajne ličnosti u međunarodnoj modnoj, dizajnerskoj i super luksuznoj zajednici...

Ovi pojedinci primenjuju svoje profesionalne instinkte, kao i svoje lične senzibilitete, na svoje Rolls-Royce narudžbine. Na osnovu bliske veze koju dizajneri marke imaju s ovim klijentima, anticipirana je potražnja za novim estetskim pokretom i kreiran je Rolls-Royce Ghost Prism.

"U Rolls-Royce brendu, vodimo se ukusima i željama naših klijenata, koji u mnogim slučajevima određuju globalne trendove u modi i širem sektoru luksuza. Ghost Prism je produžetak ličnog estetskog izraza specifičnog podskupa ove grupe trendsetera. Inovativna upotreba tamnih, neutralnih tonova sa suptilnim impulsima boja, čini ovaj automobil čvrsto ukorenjenim u savremenom pejzažu luksuza. Naši klijenti su stručnjaci i poznavaoci koji tačno znaju šta žele; Ghost Prism slavi jedinstveni odnos koji imamo s njima."

Anders Varming, Direktor dizajna, Rolls-Royce Motor Cars

Crpeći inspiraciju iz sveta savremenog dizajna, Rolls-Royce Ghost Prism predstavlja besprekorno završene tamne, neutralne tonove koji su suptilno naglašeni hrabrim potezima boje, stvarajući vanvremensku izjavu. Upravo je ovaj kontrast između čvrste forme i svetlih, spektralnih nijansi inspirisao ime Ghost Prism.

Ovaj novitet je prikazan u gunmetal sivoj boji, koja ima bogat mineralni finiš, proizveden kroz zahtevan proces od 10 koraka u kojem se četiri sloja boje pažljivo nanose, a zatim se ručno poliraju 16 sati.

Umesto klasičnog poliranog nerđajućeg čelika marke, prednja maska i zadnji poklopac automobila prikazani su u visoko sjajnoj Burnout boji, dimno crno-sivoj nijansi. Da bi se postigao ovaj efekat, svaki metalni komad je ručno pripremljen od strane majstora marke: prvo se koristi lagani abraziv preko svakog komada kako bi se obezbedio "ključ" za izdržljivu osnovnu boju, na koju se zatim nanose četiri sloja Burnout boje. Nakon sušenja, ovi komadi se pojedinačno poliraju kako bi se osiguralo da se podudaraju sa visokim sjajem karoserije automobila. U skladu sa suptilnom estetikom Ghost Prism, prednji branik i svetlosni profil bočnih delova imaju duboko sjajnu crnu završnu obradu.

Klijenti imaju izbor između četiri hrabre akcentne boje - Phoenix Red, Turchese, Mandarin i Forge Yellow - kako bi upotpunili svoju izabranu spoljašnju boju i stvorili upadljiv kontrast ključan za ovaj savremeni dizajnerski pokret. Izabrana akcentna boja se nanosi na donje umetke branika, kočione čeljusti i bočnu liniju i predstavlja štedljiv, ali kohezivan gest koji obuhvata mehaničke, aerodinamične i skulpturalne elemente Ghost modela. Suptilni bljeskovi boje dalje se protežu do unutrašnjosti automobila, uključujući 1.040 obojenih "zvezda" u Bespoke Starlight Headliner nebu, pri čemu je svaka pojedinačno postavljena u kožnoj podlozi kroz perforirane rupe, precizno označene i probušene ručno - koje ispunjavaju kabinu nežnim sjajem.

I dok klijenti mogu odabrati svoj unutrašnji set sa gotovo beskonačnim brojem Bespoke boja, rani Ghost Prism naručeni unutrašnji setovi uključuju svetlu i živopisnu paletu, u kontrastu sa hrabrom autoritarnošću spoljne boje automobila. Samo 120 primeraka Ghost Prism modela dostupno je širom sveta, suptilno priznanje 2024. godine kao 120. godišnjice marke.

Luxury Experience