Rolls Royce Ghost 66 V12 EWB

Ghost predstavlja pravi uspeh za kompaniju Rolls Royce...

Uprkos ceni, koja je nešto ispod £200.000, kompanija je prodala više od 2200 Ghost automobila u 2010. godini (od ukupno proizvedenih 2711). Ovaj model EWB je 170mm duži od standardnog salonskog modela, mada je i dalje pola metra kraći od EWB Phantom-a, što je omogućilo da prostor na zadnjem sedištu bude povećan sa 160mm na 330mm, obezbeđujući da EWB izgleda lepo izbalansiran u profilu. Uzimajući u obzir sada standardni čelični panoramski krov, ovaj Ghost je dobio samo oko 30kg u težini.

Pogonski mehanizam je ostao nepromenjen, koristeći isti 6.6-litarski twin-turbo V12 motor i osmostepeni menjač. Ovo je veoma dobar, mada i očigledno veliki automobil, koji se može voziti ozbiljno brzo. Kontrolna tabla u stilu 1930-tih je posebna. Što se tiče zadnjih sedišta, Ghost EWB je odličan da se opustite i uživate dok vas neko drugi vozi. Za razliku od mnogih "luksuznih" automobila, kod ovog je jasno da je uložen veliki napor u izolaciju za putnike u zadnjem delu, bilo da je upitanju buka koja dolazi sa puta ili iz motora, čak i kada vozač primenjuje punu snagu.

Zaključak je jasan, Rolls-Royce Ghost 6.6 V12 EWB je zaista odličan. Brz je, lep i udoban, a izbor da li ga vredi kupiti ili ne, zavisi samo od onoga što vam je potrebno... Da li više volite da vozite ili da budete voženi?

Luxury Experience