Rezvani Beast Alpha - pristupačniji nego što smo mislili

Premijerno predstavljen na prošlogodišnjem sajmu automobila u Los Anđelesu, Rezvani Beast Alpha je trebalo da košta 200.000 dolara…

Ipak, bazna verzija ovog divljeg lepotana će biti daleko pristupačnija nego što se pretpostavljalo. Ovaj jedisntveni sportski automobil će vas u svojoj osnovnoj formi koštati 95.000 dolara. Iako ne znamo razlog za smanjenje ove cene koje je, moramo priznati, drastično, moramo se složiti da su to jako dobre vesti.

Sudeći prema nekim glasinama, ovaj automobil pokreće Honda supercharged 2.4 litarski motor, a dobiće i Rezvani/Cosworth supercharged 2.5 litarsku jedinicu, koja može razviti 400 ponija. To znači, da od nula do sto ovaj automobil ubrzava za samo 3.5 sekundi!

Nismo sigurni da li je Rezvani kompanija napravila bilo kakve promene na ovom modelu. Estetski gledano, mi smo još uvek više nego impresionirani zahvaljujući njegovim očaravajućim SideWinder vratima, agresivnom eksterijeru i stilizovanoj vozačkoj kabini sa crnom kožom.

Iako standardna Alpha zver košta 95.000 dolara, verujemo da bi svi više voleli da poseduju Rezvani Beast Alpha X. Sa početnom cenom od 159.000 dolara i unapređenom verzijom 2.5 litarskog motora, X model ima 525 konjskih snaga i pruža pravo uzbuđenje na drumu.

D.Ć.