Revolucionarne promene: Bentley Bentayga 2023 unosi novu dimenziju luksuza

Više slika

Više slika

Bentley Motors najavljuje dodatak novih karakteristika koje će dodatno unaprediti atraktivnost njihove luksuzne SUV serije Bentayga…

Druga generacija Bentayga modela je predstavljena 2020. godine, a s dodatnim performansama i luksuznim verzijama, ovaj serijal luksuznih SUV vozila ostaje najuspešniji do danas.

Dizajn automobila ostaje svež, ali se naglasak na personalizaciji dodatno proširuje, uključujući dodatne boje za eksterijer, sedam novih matiranih boja i opciju odabira 21-inčnih točkova u tri različite završne obrade. Posebna pažnja se posvećuje iskustvu vozača i putnika, uz nove tehnološke inovacije u šasiji, elektroinstalaciji i dodatnim funkcijama, uključujući redizajniranu prednju rešetku hladnjaka.

Jedna od ključnih novosti je uvođenje sistema upravljanja sa svim točkovima (All Wheel Steering) na modelu Bentayga Extended Wheelbase, što poboljšava upravljivost i manevrisanje, smanjujući radijus okretanja za gotovo 1 metar. Ovaj sistem sada dolazi kao standardna oprema na modelima Bentayga Azure i 'S', i kao opcija na svim ostalim modelima.

Napredna tehnologija poboljšava udobnost putnika, a karakteristika kao što je Airline Seat Specification, koja uključuje Postural Adjust i Seat Auto Climate, sada je dostupna kao opcija na svim standardnim modelima Bentayga.

Sistem automatske klimatizacije sada koristi senzor čestica kako bi merio kvalitet vazduha unutar i van vozila. Ova funkcija automatski prelazi na 're-cirkulacioni mod' kako bi se sprečilo zagađenje vazduha u kabini. Takođe, sistem se automatski isključuje kada nema putnika na zadnjem sedištu, čime se smanjuje buka od strujanja vazduha ka zadnjem delu vozila i potrošnja energije.

Novi sistem takođe prepoznaje ulazak u tunel i automatski prelazi na 're-cirkulacioni mod', a po izlasku iz tunela, sistem se vraća na 'fresh air mode', osim ako se očekuje drugi tunel unutar 20 sekundi.

Kako bi se dodatno poboljšala održivost, standardne kabinske patosnice za sve modele sada su izrađene od 100 posto recikliranog najlona.

Bentayga takođe nudi Bang & Olufsen audio sistem koji dolazi s ikoničnim dizajnom B&O zvučnika i bogatim zvučnim iskustvom.

Serija modela Bentayga porodice sada nudi različite naglaske kako bi zadovoljila različite potrebe kupaca. U septembru, lansiran je i novi model 'A', koji predstavlja prvi korak na luksuznom putu između standardnog modela i modela Azure.

S ovim novim karakteristikama, Bentley osigurava da ostaje na vrhu luksuznih SUV vozila na tržištu.

Luxury Experience