Range Rover kraljice Elizabete je na aukciji

Omiljeni Range Rover kraljice Elizabete, sa kojim je istraživala lepote Škotske, ide na aukciju i mnogi su željni da nabave legendarni automobil „Lilibet”.

Engleska kraljica Elizabeta je volela vožnju i često je birala da sama vozi seoskim putevima Škotske umesto da uživa u putovanju udobno sedeći u luksuznim automobilima koje su vozili njeni šoferi.

Na kraju krajeva, postoji mnogo njenih fotografija koje prikazuju kako vozi svoj omiljeni džip sa prepoznatljivom maramom na glavi i istražuje seoske staze koje su vodile do zamka Balmoral.

Kraljica Elizabeta je veoma volela Range Rover i smatrala ga je veoma izdržljivim i pouzdanim.

Model iz 2004. je napravio Land Rover Special Vehicle Operations specijalno za kraljicu Elizabetu II i lansiran je u zelenoj boji na zahtev Njenog Veličanstva. Čuveni SUV dolazi sa mnogo nadogradnji, poput modifikovane rešetke sa skrivenim svetlima, specijalnih presvlaka prednjih i zadnjih sedišta, zaštitnog dela za pse, bočnih stepenica i blatobrana. Takođe ima dodatke koje su imala sva kraljičina vozila, kao što su dvostruki prekidači zadnjeg stakla i zadnje ručke za lakši ulazak i izlazak iz vozila.

O ljubavi kraljice Elizabete prema vožnji svedoči kilometraža preko 160.000 km – koje je kraljica prešla dok je istraživala škotsku prirodu. Na kraju krajeva, Iconic Auctioneers takođe ima nekoliko video snimaka sa kraljicom za volanom kako bi potvrdili autentičnost automobila.

Aukcijska kuća očekuje da će legendarni automobil biti prodat po ceni od 61.000 do 73.000 dolara na aukciji koja će se održati 11. novembra u Birmingemu u Engleskoj. Uostalom, u Velikoj Britaniji ima mnogo onih koji bi želeli da sednu za volan koji je držala njihova voljena „Lilibet”.

Luxury Experience