Prvi i jedini na svetu Lamborghini Veneno sa karoserijom od karbonskih vlakana traži novi dom

Da li se sećate fascinantnog automobila Lamborghini Veneno? Superautomobil ograničene proizvodnje baziran na Aventadoru debitovao je na Salonu automobila u Ženevi 2013. Napravljen da proslavi 50. godišnjicu, Veneno je imao početnu cenu od 4 miliona dolara, što ga čini jednim od najskupljih serijskih automobila na svetu.

Mnogi smatraju Veneno jednim od najpoželjnijih Lamborghinija ikada napravljenih i budućim klasikom, ali skoro je nemoguće da se kolekcionari automobila dočepaju jednog od njih. Lamborghini je napravio samo 4 kupea i 9 roadstera, a među njima je i jedini Veneno na svetu sa izloženom karoserijom od ugljeničnih vlakana. Lamborghini Veneno po meri prodaje se u prodavnici luksuznih automobila First Motors u Dubaiju. Iako tražena cena nije navedena, očekujemo da će veoma poželjni Lamborghini koštati više od 6 miliona dolara.

Ono što je zanimljivo je da je isti Veneno bio na listi za prodaju još u julu 2019. sa samo 52 milje na kilometraži, što ga čini praktično potpuno novim.

Eksterijer ovog Lamborghini Veneno Roadstera je napravljen od izloženih panela od ugljeničnih vlakana sa mat završnom obradom. Da bi se dodao kontrast, superautomobil sa otvorenim krovom ima crvene akcente, uključujući pruge koje ističu konture karoserije. Kontrastna šema boja se nastavlja u enterijeru sa presvlakama od crvene i crne kože, dok kabina takođe dobija obilje umetaka od mat karbonskih vlakana i poklopce prekidača obojenih u boje italijanske zastave.

Superautomobil pokreće Lamborghinijev 6,5-litarski atmosferski V12 koji je podešen da proizvodi 750 KS.