Prvi drumski legalni KTM superautomobil spreman je da izađe na ulice

Iako su decenijama proizvodili vrhunske motocikle, KTM je tek 2008. počeo da da se bavi proizvodnjom automobila ultra visokih performansi, počevši od X-BOW.

Od tada, ovaj automobil koji potiče iz Austrije, proizvodi se u mnogim varijantama. Međutim, ovo je prvi put da je brend predstavio ulično legalnu verziju poznatu kao X-BOW GT-XR.

Zasnovana na postojećem X-BOV GT2 modelu samo na stazi, nova verzija GT-XR zadržava performanse svetske klase GT2, dok uključuje impresivan broj pogodnosti koje se tipično nalaze u ulično legalnim automobilima. Automobil uključuje uklonjivi volan sa integrisanim ekranom, sistem kamera za vožnju unazad, Bluetooth audio sistem, Quadlock držač pametnog telefona, klima uređaj, sedišta od karbonskih vlakana i pravi prtljažnik sa 160 litara prostora za skladištenje. KTM je najavio novi automobil kao „ulično legalno vozilo koje je najbliže rasnom trkačkom automobilu“.

X-BOW GT-XR pokreće Audi 2,5-litarski motor sa pet cilindara TFSI sa turbo punjačem. Uparen sa sedmostepenim manuelnim menjačem i mehaničkim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, ima snagu od 517 KS koja se šalje na zadnje točkove automobila.

KTM navodi da je GT-XR „savršen i za svakodnevnu vožnju“ zahvaljujući velikom rezervoaru za gorivo od 95 litara koji nudi domet od preko 900 km, progresivnom servo upravljaču sa električnom podrškom i opcionim hidrauličnim sistemom podizanja od 9 cm.

Ograničen na oko 100 proizvodnih jedinica širom sveta, 2023 KTM X-BOV GT-XR je dostupan za naručivanje sada, sa cenama koje počinju od 284.900 evra.  

Luxury Experience