Prva BMW izložba automobila visoke mode premijerno je prikazana na Filmskom festivalu u Kanu

Filmski festival u Kanu, sinonim za blistave filmske premijere i zvezde koje krase crveni tepih, poslužio je kao savršena kulisa za svetsku premijeru BMW XM Mystique Allure.

Ova jedinstvena kreacija, inspirisana britanskim supermodelom Naomi Kembel, predstavljena je na 77. Kanskom filmskom festivalu, spajajući progresivni luksuz sa ekstravagantnom estetikom. Dizajniran od ekskluzivnih materijala visoke mode i sa jedinstvenim zvučnim zapisom kreiranim u saradnji sa kompozitorom filmske muzike Hansom Zimerom, BMW XM Mistique Allure predstavlja svedočanstvo inovativnog duha i posvećenosti luksuzu brenda BMW.

BMW XM Mystique Allure predstavlja najnoviji proizvod tekuće saradnje između BMW i Naomi Kembel. Ovo partnerstvo počelo je prošle godine kampanjom “Dare to be You” za BMW XM, slaveći individualnost i samopouzdanje. Izbor Kana za svetsku premijeru bio je idealan, jer je Naomi Kembel predstavila automobil odabranim gostima pre nego što je u vozilu stigla na crveni tepih ispred Palate festivala i kongresa.

„Da BMW XM Mystique Allure oživi bilo je zaista neverovatno“, rekla je Kembel. „Osećam se počastvovano što sam bila inspiracija za njihov prvi izložbeni automobil visoke mode, koji je jedinstveno remek delo u svakom pogledu.”

BMW XM Mystique Allure je prvo vozilo u istoriji BMW kompanije koje je dizajnirano korišćenjem materijala iz industrije visoke mode. Ova saradnja prikazuje BMW XM u novom svetlu: izražajan, avangardan, moderan i luksuzan. Inspirisana omiljenom bojom Naomi Kembel, spoljašnjost vozila ima duboko zasićenu ultramarin nijansu sa sjajnom mat završnom obradom. Dizajn uključuje luksuzne materijale kao što su bogat somot i svetlucave Frozen metalik šljokice, koje stvaraju nijanse u rasponu od intenzivne ljubičaste do duboke ultramarin plave.

Kada je reč o enterijeru, vozilo nastavlja ovu temu luksuza, sa svim površinama, uključujući M Lounge pozadi, prekriven ljubičastim plišem. Odvažni izgled je upotpunjen prilagođenom adaptacijom BMW IconicSounds Electric, razvijenom sa Hansom Zimerom, koja stvara emocionalno privlačan zvučni pejzaž za lokalni režim vožnje automobila bez emisija.

BMW XM Mystique Allure je zasnovan na prvom sportskom automobilu visokih performansi kompanije BMW M GmbH koji pokreće M HYBRID pogonski sistem. Ovaj revolucionarni sistem, koji kombinuje dinamičnu moć sa inovativnim luksuzom, predstavlja posvećenost kompanije BMW održivoj mobilnosti.

BMW XM Label Red, varijanta modela, je najmoćniji serijski proizveden ulično legalni automobil koji proizvodi BMW M GmbH, sa maksimalnom snagom od 550 kW/748 KS.

Uloga BMW brenda kao zvaničnog automobilskog partnera Kanskog filmskog festivala treću godinu zaredom naglašava njegovu posvećenost vrhunskoj mobilnosti. Brend je obezbedio ekskluzivnu uslugu prevoza sa preko 200 vozila, uključujući potpuno električne BMW i7, BMW iX i BMW i5, kao i plug-in hibridni BMW XM, obezbeđujući lokalni prevoz bez emisija za učesnike festivala i goste.

Luxury Experience