Procurele fotografije 2021 BMW M3 i M4 modela

Prve zvanične fotografije 2021 BMW M3 i M4 modela procurele su online, malo pre zvaničnog lansiranja ovih modela…

Fotografije su prvobitno podeljene na Instagramu od strane naloga @carswithoutlimits, a potom su dospele i do BMW Bloga, prikazujući M3 sa veličanstvenom zelenom šemom boja, dok je M4 Coupe sa dvoje vrata obojen u žuto.

Kao što smo već znali, i 2021 M3 i M4 dobili su nove, kontroverzne bubrežaste rešetke sa horizontalnim usecima. Duo je takođe dobio agresivne haube sa oštrim usisnicima, kao i opasne farove i agresivne zadnje maske sa quad izduvnim cevima i odvažnim difuzerima. Poziciona svetla se na oba modela razlikuju.

I dok će izgled ovih noviteta svakako probuditi kontroverzu kod puristički nastrojenih BMW entuzijasta, nekolicina će se oduševiti pogonskim sklopom koji pokreće oba modela. Twin-turbocharged 3.0 litarski motor sa šest cilindara potiče od X3 M i X4 M modela, a proizvodiće 473 konjske snage i 598 Nm obrtnog momenta u standardnoj formi. Oni koji žele malo više snage, moći će da kupe modele sa Competition specifikacijama, koji dolaze sa 503 konjske snage i istim obrtnim momentom.

Najveći deo novih BMW M3 i M4 modela će doći sa osmostepenom automatskom transmisijom, sa prenosom na sva četiri točka. Ipak, modeli sa pogonom na zadnjim točkovima i oni sa šestostepenim ručnim prenosom će takođe biti u ponudi.