Predstavljamo najsporiji i najinteresantniji Bugatti Chiron model

Ako vam Lego Technic set Bugatti Chiron sa 3.599 delova nije bio dovoljno neverovatan, verujemo da će vas ova kompanija oduševiti svojom novom replikom…

Oni su kreirali repliku pune veličine pomenutog hiperautomobila koji košta 2.5 miliona dolara, u celosti od Lego kocki. I čik pogodite? Ovaj Lego Bugatti Chiron je funkcionalan, a Bugatti test vozač, Endi Valas ga je provozao trkačkom stazom u Nemačkoj. “Ovaj model pune veličine je prvi svoje vrste, a sa njim, mi smo želeli da pomerimo granice naše sopstvene mašte”, kaže Lena Diksen, stariji podpredsednik sektora za proizvode i marketing Lego Grupe.

Više od milion Lego kocki iskorišćeno je za ovu repliku, za koju je pored toga bilo potrebno uložiti 13.000 radnih sati. Ona je osmišljena, dizajnirana i izgrađena od strane iste firme iz Češke Republike, koja je specijalizovana za atrakcije Legolenda.

Tim je počeo da razmišlja na ovu temu u junu prošle godine, dok je konstruisanje otpočelo u martu 2018. Automobil je ručno pravljen, bez upotrebe lepka. “Već 40 godina, Lego Technic svojim fanovima svih uzrasta daje priliku da oprobaju svoju kreativnost sa sistemom blokova koji ih izaziva da idu dalje i kreiraju nove dizajne, istovremeno stvarajući nove funkcije”, rekla je Diksenova.

Tim je takođe koristio neke ne-Lego delove u konstruisanju ove funkcionalne replike. Nju pokreću dve baterije, koje napajaju Lego funkcionalne motore od preko 2.300 delova i točkove sa preko 4.000 upotrebljenih kockica. On od motora dobija 5.3 konjske snage, koje mu daju maksimalnu brzinu od dvadeset kilometra na čas.