Pravo svetogrđe: prelepi Ferrari 360 Modena transformisan u limuzinu

Bilo kakva after-market modifikacija Ferrari modela, jednostavno puristima koji su fanovi ovog brenda nije privlačna…

Ovi egzotični automobili koji su ručni rad najboljih italijanskih majstora, savršeni su takvi kakvi jesu i njihove modifikacije su na granici svetogrđa. Možete li zamisliti onda na kakve reakcije je naišla Ferrari limuzina sa produženim telom? Malo je reći da ljubitelji slavnog brenda nisu bili nimalo srećni. Ova monstruozna kreacija je pored toga, stavljena na prodaju kao vredni unikat.

Produžena limuzina, kreirana od 2003 Ferrari 360 Modena modela, prodaje se u Australiji. Retki, egzotični Ferrari postojao je kao normalni superautomobil sa dvoje vrata tokom prvih devet godina svog života, sve dok nije sreo svog novog “tvorca”. Čovek po imenu Skot Maršal odlučio je da u potpunosti transformiše svoj Ferrari i preseče ga na pola.

Prema Skotu, aluminijumske šine za ekstenziju automobila dodate su šasiji, dok je ostatak tela kreiran od laganog fiberglasa. Uprkos tome, konverzija je dodala skoro 1.200 kilograma postojećoj težini superautomobila. Ferrari limuzina opremljena je specijalnim vešanjem, kako bi vožnja bila udobna i komforna.

Zadnja sekcija sadrži vrata koja se otvaraju prema gore, dok se unutar automobila može udobno smestiti do osam osoba, uključujući vozača. Kabina je opremljena pravim kožnim sedištima, uz dva televizora i minibarom sa LED akcentima.

Moramo naglasiti da limuzinu pokreće isti 3.6 litarski V8 motor koji se može videti u standardnim 360 Modena modelima, uz 400 konjskih snaga. Ukoliko iz nekog, većini nepoznatog razloga, želite da ova limuzina postane deo vaše kolekcije, znajte da je njena cena 285.000 dolara, uz mogućnost prekookeanskog transporta.

Ipak, moramo vas podsetiti da ovo nije jedini Ferrari koji je dobio tretman limuzine – zapravo, postoji ih nekoliko, a ono što je interesantno, skoro svaki je kreiran od 360 Modena modela.