Pravi užas: Bugatti Chiron se zakucao u Porsche 911

Evropa je polako, ali sigurno, počela da izlazi iz problema izazvanih pandemijom korona virusa, što je dovelo do povećane posećenosti popularnih turističkih lokacija…

Ovo takođe, označava i to da predivni alpski putevi neverovartnih krivina i senzacionalnih krajolika ponovo oživljavaju, dok stotine superautomobila može biti viđeno kako njima sve češće dominira. Očekivano je da nakon duge izolacije, ljudi pomalo zarđaju za volanom, dodatno, ako imamo na umu da neki od najlepših planinskih puteva ni u normalnim uslovima nisu previse laki za vožnju, uopšte ne čudi što smo nedavno imali prvu saobraćajnu nesreću koja je uključivala Bugatti Chiron, Porsche 911 i Mercedes Bez C-Class caravan modele, ostavljajući za sobom strašne posledice.

Incident se odigrao na bajkovitom Gotthard Pass putu u Švajcarskoj, a prema prvim policijskim navodima možemo zaključiti da je spori kamper stvarao veliku kolonu, uključujući i pomenute automobile, sve dok vozač Bugatti superautomobila nije odlučio da se izvuče i nagazi, kako bi pretekao dva modela ispred sebe, zajedno sa vozilom koje je usporavalo čitav konvoj. Koliko god neverovatno zvučalo, vozač 911 modela nemačkog proizvođača gotovo istovremeno poželeo je isto, dovevši do toga da se Chiron zakuca u njegov gepek i baci ga na Mercedes karavan ispred.

Ne postoji video snimak same nesreće, ali postoji nekoliko klipova i fotografija koji su odmah postali očevici crnih hronika brojnih socijalnih medija i platformi. Posmatrajući ih možemo primetiti da je 911 Carrera GTS potpuno uništen posle sudara sa betonskom bankinom. Prednji deo Bugatti modela pretrpeo je brutalnu štetu sa maskom u obliku potkovice potpuno izmeštene i izobličene, napuklog branika od ugljeničnih vlakana i dislocirane haube zahvaljujući sistemu za zaštitu pešaka.

Na svu sreću, ni jedan život nije izgubljen zahvaljujući ovom nemilom događaju i samo je jedan od putnika u Mercedes Benz automobilu bio ozbiljnije povređen, što je zahtevalo intervenciju hitne pomoći i prijem u lokalnu bolnicu. Kako novinari sa lica mesta navode, saobraćajna nesreća je koštala oko 3,7 miliona franaka, ujedno predstavljajući prvu koja je uključivala vlasnika Bugatti Chiron superautomobila u njegovoj istoriji, ne računajući sudar koji je pretrpeo test vozač popularne linije tokom probnih vožnji na Volkswagen stazi tokom 2016. godine.