Pravi pokolj superautomobila

Bilo koji automobilski entuzijasta neće moći sasvim zatvorenih očiju da gleda kako predivni Ferrari završava uništen u saobraćajnoj nezgodi...

Ipak, video koji se pojavio na internetu prikazuje nam ne jedan, već tri Ferrari modela koji su se sudarili jedan sa drugim. Kombinacija hvalisanja i nedostatak vozačkih veština po svemu sudeći rezultirao je velikim poniženjem za sve učesnike u ovom nemilom događaju, koji su vrlo verovatno neposredno pre njega posmislili 'Šta bi moglo da pođe po zlu?'. Za sada, nema dovoljno relevantnih informacija vezanih za ovu nezgodu, ali za sada znamo da se incident dogodio tokom Supercar Show u Filadelfiji, koji je organizovala CF Charities humanitarna organizacija prethodne nedelje, a u kom je učestvovalo na stotine egzotičnih automobila visokih performansi. Prema izveštaju sa FerrariChat foruma i pisanjima njegovog člana sa korisničkim imenom 06VistaBlueGT, nezgoda se dogodila tokom jutarnje vožnje, pre nego što je sam događaj zvanično i počeo.

Kao što možemo videti na video snimku, policajci su zatvorili deo autoputa zbog samog događaja, dozvoljavajući superautomobilima da idu jedni uz druge, te da se ne mešaju sa ostatkom saobraćaja. Ipak, neki modeli visokih performansi odmah su krenuli da dodaju gas do daske, uključujući i makar dva Ferrari modela koja su bila akteri nezgode, a koji su dostigli neverovatno visku brzinu. Crni Ferrari 488 opasno je lelujao sa jedne strane na drugu pokušavajući da pretekne druge automobile, naglo kočeći kako bi izbegao sudaranje sa sporim automobilima ispred sebe, što je dovelo do gubitka trakcije i sudaranje sa druga dva Ferrari modela. Veruje se da su dva automobila Ferrari 488 Pista, dok je jedan regularni Ferrari 488. Još jedan neprovereni izvor tvrdi da je McLaren takođe bio akter saobraćajne nesreće.

Kako možemo zaključiti, prava je šteta što ove predivne mašine neretko završavaju u rukama neiskusnih ili bezobzirnih vozača, a ne kod ljudi koji bi ih voleli i cenili.