Praga Bohema – Vrhunski hiperautomobil fokusiran na stazu

Naziv „Praga Bohema“ možda ne deluje previše poznato, ali Praga zapravo proizvodi automobile već 115 godina.

Međutim, češki proizvođač automobila počeo je da proizvodi trkačke automobile tek pre 12 godina – a samo nekoliko njih imalo je registarske tablice. Praga Bohema je stoga prvi hiperautomobil kompanije ulično legalan.

Dakle, zbog čega je nastala ogromna pompa oko ovog automobila?

Prvo, cena – dobrih 1,35 miliona dolara koliko ćete morati da izdvojite da biste ga posedovali. Zatim, tu je ono što je ispod haube –  Nissan 3,8 litarski twin-turbo V6 motor, koji posle modifikacija u britanskom Ličfildu raspolaže sa 522 kW/710KS i 725 Nm obrtnog momenta. Praga predviđa da je najveća brzina Bohema hiperautomobila preko 300 km/h.

Takođe, hiperautomobil je težak samo 982 kilograma (bez goriva). U pravim rukama, sposoban je za ekstremno visoke performanse na stazi, a proizvođač automobila takođe tvrdi da je udoban i praktičan za putovanja. Bohema ima mesta za dve odrasle osobe visoke do 2 metra, kao i šestougaoni volan, podesiva sedišta, digitalni displej i još mnogo toga. Ima čak i skladište za vaš telefon i flaše za vodu, kao i klima uređaj kada temperatura poraste.

Proizvodnja hiperautomobila vrednog 1,35 miliona dolara trebalo bi da počne u Češkoj u drugoj polovini 2023. Biće dostupno samo 89 primeraka, koji odražavaju 89. godišnjicu istorijske pobede Prage u drumskoj trci 1933.

Luxury Experience