Poput pravog umetničkog dela – specijalno izdanje Porsche Taycan 4S

Porsche brend će uskoro aukcijski prodati specijalno izdanje Taycan 4S Art modela, sa zaradom koja će otići pravo u ruke neprofitne švajcarske organizacije, Suisseculture Sociale, koja podržava lokalne umetnike, ugrožene pandemijom korona virusa…

Čovek koji stoji iza Taycan Art Car modela, koji je zapravo oživeo u pop-up restoranu u Cirihu prošlog decembra, jeste Ričard Filips. Eksterijer EV modela dobio je sasvim drugačiji eksterijer baziran na Queen of the Night slici iz 2010.godine, kojom dominiraju jarko obojeni cvetovi, plavo nebo i leptiri.

Šačica drugih detalja urađenih po meri takođe je evidentna na ovom modelu. Na primer, tu je osvetljena inskripcija Queen of the Night na panelima vrata zahvaljujući Porsche Exclusive odseku, uz osvetljenu verziju potpisa Ričarda Filipsa, koji se projektuje na asfaltu.

Automobil je bio izložen u različitim Porsche centrima u Švajcarskoj tokom poslednjih nedelja, a trenutno je u Ženevi. 22.marta, on će biti premešten u Porsche centar u Cirihu, da bi kasnije bio izložen u Porsche Center Zug južno od Ciriha, gde će ujedno biti predat svom novom vlasniku, koji će za njega ponuditi najviše novca.

“Porscheov prvi čisto električni sportski automobil, Taycan, predstavlja novo poglavlje u istoriji ove kompanije. Želeli smo da akcentujemo ovo dostignuće sarađujući sa vodećim umetnikom. Rezultat je ova kreacija, koja reflektuje vodeće principe održivosti i elektromobilnosti, stavljajući snažan fokus na prirodu Švajcarske”, izjavio je izvršni direktor Porsche Schweiz AG, Mihael Glinski.

“Prodajući ga na aukciji i donirajući zaradu, želimo da pomognemo razvoju švajcarskog kulturnog pejzaža, koji je posebno pogođen pandemijom korona virusa. Porsche je odabrao snažan kurs kroz ovu krizu i radujemo se što nešto možemo vratiti našoj zajednici”, dodao je.