Pogledajte poslednji dizajn Virdžila Abloa - Mercedes-Maybach električni automobil iz budućnosti

Ove nedelje, na događaju Art Basel Miami Beach, Mercedes-Benz je predstavio vozilo koje je plod poslednje saradnje sa čuvenim dizajnerom Virdžilom Abloom: robusni koncept kupea sa dvoja vrata svog ultraluksuznog podbrenda Mercedes-Maybach.

Osnivač Off-VWhite brenda i direktor muške odeće u Louis Vuittonu iznenada je preminuo samo nekoliko dana ranije.

Koncept je nazvan Project Maybach. Mercedes nije saopštio mnogo tehničkih podataka, jer kako kažu, poenta je u dizajnu ovog automobila.

Rezultat je masivni kupe sa dvoja vrata za dva putnika. Sa ukupnom dužinom od skoro šest metara, ovo sportsko vozilo je duže od najduže S klase. Pažljiviji pogled otkriva gigantske gume za prelaženje teškog terena, integrisanu šipku iznad kabine za zaštitu putnika u slučaju da se vozilo prevrne i završi u ​​dinama, i prednje i zadnje klizne ploče koje štite osetljive komponente od panjeva i kamenih gromada.

Budući da je jedan od fokusa Abloa i Mercedesa bio na postizanju koncepta održivosti u ultraluksuznoj robi, automobil ne samo da se napaja baterijama, već i integriše solarne ćelije za punjenje koje se nalaze ispod ogromne staklene haube. 

Unutrašnjost vozila je obložena karamel bojom koja deluje kao osnovna nijansa eksterijera, iako je ovde izvedena od kremaste, rebraste kože. Aluminijumska obloga deluje kao vrhunac u digitalnoj unutrašnjosti ispunjena ekranom, kao i fizičkim kompasom koji je ugrađen u instrument tablu. Sedišta se potpuno naginju da bi se transformisala u krevete i čak se mogu ukloniti - poput kofera - ako putnik želi da ih postavi negde drugde, na primer oko logorske vatre ili u šatoru za glamping. Nasloni za glavu od žakarda se otvaraju i postaju ćebad.

Mercedes je poznat po stvaranju neverovatnih koncept vozila koja se nikada ne proizvode, ali možda će izrada ovog terenca postati još jedno sredstvo za poštovanje Abloovog intrigantnog nasleđa.