Pagani otkriva novi ekstremni hiperautomobil sa otvorenim krovom

Pagani Automobili predstavlja Huayra R Evo koji oduševljava i osvaja svojom čistom lepotom i tehničkom snagom.

Hiperautomobil je svedočanstvo posvećenosti kompanije Pagani svojoj pronicljivoj klijenteli, posebno onima koji su članovi cenjenog kluba Arte in Pista. Ovaj ekskluzivni klub nudi entuzijastima na stazi priliku da urone u svet vožnje visokih performansi, što će kulminirati personalizovanim događajima organizovanim na renomiranim FIA stazama širom sveta.

Horasio Pagani, osnivač i glavni dizajner Pagani Automobili, osmislio je Huayra R Evo kao produžetak ovog iskustva bez premca, gde se ljudi koji traže adrenalin okupljaju da podele svoju strast za brzinom i preciznošću. Inspirisan uspehom programa Arte in Pista, Pagani je nastojao da još više unapredi iskustvo vožnje, što je rezultiralo stvaranjem Huayra R Evo.

Crpeći inspiraciju iz trkačkog nasleđa prototipova iz Le Mana i uzbuđenja vožnje sa otvorenim krovom, Huayra R Evo otelotvoruje harmoničan spoj forme i funkcije. Vizija Horasija Paganija za Evo rođena je u uzbudljivoj atmosferi trke Formule Indi, gde su se spojile privlačnost brzine i slobode.

Svaki aspekt dizajna Huayra R Evo je pažljivo kreiran da optimizuje aerodinamičku efikasnost i performanse. Od kompaktnog i aerodinamički efikasnog prednjeg dela do izduženog koncepta „codalunga“ pozadi, svaki element služi dvostrukoj svrsi: poboljšava i estetiku i funkcionalnost.

Ispod njegove izvajane spoljašnjosti krije se moćna snaga performansi, podstaknuta saradnjom između Pagani i HWA AG. Huayra R Evo ima unapređeni V12-R Evo motor, koji isporučuje neverovatnih 900 KS i 770 Nm obrtnog momenta. U kombinaciji sa precizno projektovanim šestostepenim sekvencijalnim menjačem i naprednom aerodinamikom, Evo nudi performanse na stazi koje su konkurentne Le Mans Prototype 2 trkačkim automobilima.

Ali performanse se ne odnose samo na sirovu snagu – već na kontrolu i agilnost. Napredni sistem vešanja Huayra R Evo, koji sadrži amortizer i elektronski kontrolisane aktivne amortizere, obezbeđuje optimalno prijanjanje i stabilnost u svakom uglu.

Unutar kokpita, Paganijeva posvećenost bezbednosti i udobnosti je očigledna. Od pojaseva u šest tačaka do vatrootpornih materijala i naslona za glavu od karbonskih vlakana, svaki detalj je dizajniran da zaštiti i poboljša iskustvo vožnje. Besprekorna integracija kokpita sa spoljašnjim dizajnom odražava Paganijevu posvećenost i estetici i funkcionalnosti.

Paganijeva težnja za savršenstvom proteže se na svaki aspekt Huayra R Evo, uključujući njegov kočioni sistem i gume. Razvijen u saradnji sa Brembo i Pirelli Motorsport, Evo kočioni sistem i P Zero™ Slick gume obezbeđuju neuporedive performanse i preciznost, bilo na suvom asfaltu ili mokrim površinama.

Luxury Experience