Pagani Huayra Supernova - hiperlepotan sa astronomskom cenom

Kako rečnik definiše, supernova je eksplozija zvezde… Sada, zahvaljujući Pagani brendu, taj termin predstavlja i neverovatni hiperautomobil sa cenom koja broji nekoliko miliona dolara…

Italijanska marka upravo je predstavila sasvim novi Huayra Roadster BC nazvan po ovom nebeskom fenomenu, a kako nam deluje na prvi pogled, podjednako je moćan i blistav. Unikatni četvorotočkaš naručio je imućni kanadski kolekcionar, Olivije Benlulu iz OB Prestige Auto, koji je radio direktno sa Horacijem Paganijem kako bi nastao ovaj automobil. Veličanstveni sportak dobio je izložene karbonske detalje, finiširane Oro Rossa (roze zlatnom) bojom. Glavni ukras je njegova prednja hauba V forme, koja pokazuje i roze zlatni i klasični karbon.

Spektakularni eksterijer automobila akcentovan je zlatnim, svetlucavim akcentima koji krase njegove obline, poput zvezda na nebu. Ukoliko to nije dovoljno sjaja za vas, znajte da ovaj egzotični lepotan takođe poseduje Bronzo Chiaro točkove sa istom dijamantskom iskrom, zajedno sa crvenim kočionim kleštima.

“Ovo nije originalna konfiguracija. To je zapravo bila promena u zadnjem minutu i zaista nam je drago što se Olivije odlučio na tako odvažan potez”, objašnjava Kris Grin, generlani menadžer izložbenog salona u Torontu.

Enterijer se može opisati kao nenaglašen u poređenju sa eksterijerom, ali istovremeno, definitivno odiše Pagani osećajem za luksuz. U sebi sadrži kombinaciju krem kože i jedinstvenog tartan platna na sedištima, zajedno sa crnim Alcantara detaljima na kontrolnoj tabli i zlatnim instrument satovima. Ipak, glavni dekor kabine je definitivno menjač koji je kreiran od nekoliko slojeva karbona i balsa drveta.

Ispod haube, nije bilo potrebe za igranje sa savršenošću. Kao standard, Huayra pakuje jedan od AMG twin-turbocharged 6.0 litarskih V12 motora, koji mogu razviti zverskih 800 konjskih snaga, što modelu daje mogućnost da od nula do sto kilometara na čas ubrza za samo 3.5 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 321 kilometar na čas.

Huayra Roadster BC, koji je imao svoj debi u trkačkoj areni pre nego što se pojavio na sajmu automobila u Montrealu 2019.godine, biće ograničen na samo 40 primeraka za čitav svet. Trenutno, ovo je jedini model koji se nalazi u Kanadi. Svaki automobil u svom fabričkom izdanju košta 3.5 miliona dolara, što ih čini najskupljim. Ukoliko tome dodate proces i cenu prilagođavanja, i sami možete pretpostaviti da je cena ovog Supernova izdanja, astronomska.