Pagani Huayra na lizing uz ratu od preko 25.000 dolara mesečno

Lizing automobila je često sjajna opcija, kada želite da kupite novi auto, sa relativno niskom mesečnom ratom…

Ipak, kada je u pitanju Pagani Huayra Roadster sa cenom od 2.4 miliona dolara, dobićete verovatno najvišu ratu na svetu. Putnam Leasing, kompanija koja je specijalna za lizinge egzotičnih modela, upravo je sačinila novu ponudu koja vas može smestiti iza volana retkog kabrio Huayra modela, za samo 25.339 dolara mesečno, tokom perioda od 60 meseci.

Ukupno, automobil će vas koštati 1.520.340 dolara kada se sve sabere, što zvuči kao ponuda veka. Ipak, prvo, morate uplatiti depozit od 700.000 dolara kako biste dobili svoj hiperautomobil, što cenu ove investicije podiže na više od 2.2 miliona dolara.

Cela ova ponuda vam može delovati ludo, ali ako se pažljivo pozabavite matematikom koja stoji iza nje, shvatićete da nije toliko loša. Kao prvo, egzotični automobili poput tog imaju period čekanja u godinama kada se kupuju novi, pa se obično prodaju po daleko većim cenama na tržištu polovnjaka.

Potom, kako lizing kompanija naglašva, mesečna rata može biti prikazana kao poslovni trošak, što vas može lišiti plaćanja poreza. Pored toga, ovaj ugovor vam daje mogućnost da promenite svoj automobil bez ikakvog penala, ako se u jednom momentu predomislite.

Kako bi ponuda bila još slađa, iz lizing kompanije tvrde da, ako se automobilu poveća vrednost do kraja ugovora, onaj koji ga je kupio dobija razliku između prodajne cene i previđene povećane cene. To definitivno nije najgori način da sebi nabavite jedan od 100 Huayra Roadstera koliko ih postoji na svetu, a koje pokreće twin-turbo AMG V12 motor sa 752 konjske snage.