Ovo je najdinamičniji Bentley Bentayga ikada

Bentley Motors lansira Bentayga Apex Edition.

Ova ekskluzivna kolekcija, kreirana od strane prestižnog Bentley Mulliner odeljenja, predstavlja fuziju najsavremenije tehnologije, izrade po meri i neuporedivog luksuza.

U srcu Bentayga Apex Edition leži moćni 4,0-litarski V8 benzinski motor sa turbopunjačem sa dvostrukim pogonom, koji isporučuje impresivnih 542 KS i 770 Nm obrtnog momenta. Sa neverovatnim vremenom ubrzanja od 0-100 km/h od samo 4,4 sekunde i maksimalnom brzinom od 290 km/h, ovaj SUV oličava čisto uzbuđenje.

Ono što izdvaja Apex Edition su njegova dinamička poboljšanja, posebno ultra jaki, lagani Mulliner karbonski točkovi od 22 inča upareni sa karbonsko-keramičkim kočnicama. Razvijeni u saradnji sa stručnjacima Bucci Composites, ovi točkovi ne samo da poboljšavaju agilnost vozila već nude i superiorne performanse kočenja. Upotreba karbonskih vlakana omogućava značajno smanjenje težine, istovremeno osiguravajući povećanu snagu i krutost, što rezultira poboljšanim odzivom upravljanja i poboljšanom bezbednošću.

Štaviše, Apex Edition se može pohvaliti diskovima od ugljenika-silicijum-karbida (CSiC), koji doprinose uštedi težine od preko 20 kg u poređenju sa gvozdenim disk kočnicama. Konstruisani da izdrže temperature do 1000 °C, ovi diskovi nude maksimalni kočioni moment i dodatno podižu performanse vozila.

Svako od 20 Apex Edition vozila je pažljivo izrađeno da ponudi jedinstveni izraz luksuza i stila. Mullinerov dizajnerski tim je osmislio šest karakterističnih specifikacija, u rasponu od upečatljivih Candy Red satenskih eksterijera do tamnijih, skrivenijih antracit završnih obrada. Enterijer je podjednako luksuzan sa bojama po meri, vrhunskim kožama i akcentima od satenskih ugljeničnih vlakana, obezbeđujući zaista prilagođeno iskustvo za svakog izbirljivog kupca.

Štaviše, vlasnici Continental GT Le Mans Edition imaju ekskluzivnu priliku da naruče Apex Edition Bentayga u odgovarajućoj dekoraciji i boji, dodatno poboljšavajući sinergiju između Bentley kultnih modela.

Osim zadivljujuće estetike i uzbudljivih performansi, Bentayga Apex Edition je opremljen naprednim sistemima za pomoć vozaču (ADAS), koji osiguravaju bezbedno i prefinjeno iskustvo vožnje. Od aerodinamičkih poboljšanja Styling Specification do Naim for Bentley audio sistema, svaki detalj je pažljivo izrađen da nadmaši očekivanja.

Sa proizvodnjom ograničenom na samo 20 jedinica širom sveta, Bentayga Apex Edition predstavlja oličenje ekskluzivnosti i luksuza. Mulliner kupci se ohrabruju da krenu na lični put ko-kreacije, radeći direktno sa dizajnerima kako bi ostvarili svoju viziju automobilskog savršenstva.

Luxury Experience