Ovaj izuzetno retki Lamborghini Sían Roadster može biti vaš za 4,6 miliona dolara

Italijanski brend je proizveo samo 19 primeraka ovog limitiranog hibrida otvorenog krova...

Evo druge prilike da posedujete jedan od najređih Lamborghini modela poslednjih decenija. Jedina začkoljica je ta što ćete možda morati otići do Dubaija da ga preuzmete. F1rst Motors, sa sedištem u UAE, ima 2021 Sían Roadster trenutno na prodaju na svom veb-sajtu. Budući da je proizvedeno samo 19 primeraka, jasno nam je zašto prodavac traži više od originalnih 3,7 miliona dolara, koliko je koštao ovaj otvoreni superautomobil.

Lamborghini Revuelto može biti prvi serijski hibrid Lamborghini brenda, ali nije prvi elektrifikovani superautomobil marke. Tu titulu nosi Sían FKP 37, koji deli ime sa bolonjskom rečju za bljesak munje i koji je predstavljen leta 2019. godine. Ovaj limitirani automobil imao je agresivno oštar dizajn sa pogonskim sklopom koji uparuje monstruozno snažni V-12 motor iz Aventador SVJ sa električnim motorom koji dobija energiju iz ultra laganog superkondenzatora. Serijska proizvodnja od 63 kupea rasprodata je pre nego što je automobil i zvanično predstavljen, pa je proizvođač odlučio da napravi 19 dodatnih varijanti sa otvorenim krovom, koje su takođe brzo nestale.

Karoserija ovog Sían Roadstera, inspirisana modelom Countach LP400, izrađena je u sjajnoj crnoj boji, prekinutoj jedino izloženim slojem karbonskih vlakana i zlatnim akcentima. Ova šema boja prenosi se i na enterijer, koji ima dva crna kožna sedišta sa zlatnim ventilacionim otvorima. Koliko god vozilo bilo upečatljivo, glavna prednost ovde je njegov pogonski sklop. 6,5-litarski V-12 proizvodi 785 ks, dok dodatni elektromotor od 48 volti dodaje još 34 ks, za ukupni izlaz od 819 konja. To je dovoljno snage da automobil ubrza od nule do 100 km/h za 2,9 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 350 kilometara na sat. Oglas prodavca tvrdi da automobil ima nula kilometara na odometru, što nam deluje prilično neverovatno, ali to sugeriše da je jedva dodirnut od trenutka kada je napustio fabriku pre dve godine.

F1rst Motors traži 17 miliona dirhama Ujedinjenih Arapskih Emirata za Sían Roadster, što iznosi oko 4,6 miliona dolara. To je skoro milion dolara više od originalne cene automobila. Iako je to prilično visoko, to je prava prilika u poređenju sa Mercedes-AMG One koji trenutno prodaje ovaj dilerski centar. Njegova cena iznosi 5,45 miliona dolara, što je više od dvostrukog iznosa od 2,7 miliona dolara, koliko je ovaj još uvek u proizvodnji nemački hiperautomobil prvobitno koštao.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience