Otkrivamo sve što znamo o novom Pagani modelu

Upoznajte Huayra Roadster BC, najnoviji Pagani hiperautomobil koji je prošle srede bio predstavljen na veoma neobičan način…

Zapravo, ovaj novitet je debitovao putem mobilne igre, CSR Racing 2, pre njegovog zvaničnog debija na Monterey Car Week koja će se održati sredinom meseca. I dok fanovi ovog italijanskog proizvođača željno iščekuju lansiranje zamene za Huayra, najnoviji višemilionski hiperautomobil može biti poslednji pozdrav ovom imenu, koje je po prvi put predstavljeno 2011.godine. Otkrivamo vam sve što morate znati o njemu:

Vrhunski automobil pokreće 6.0 litarski AMG V12 motor, odnosno novi pogonski sklop koji je originalno trebalo da debituje u budućem nasledniku Huayra modela. Motor proizvodi osamsto konjskih snaga, što je za 6.2 posto više od Coupe BC motora. Pagani takođe kaže da se novi motor uklapa sa internacionalnim standarima o emisijama.

Motor je uparen sa unapređenom verzijom Xtrac sedmostepenog automatizovanog ručnog menjača, koji svu snagu šalje na zadnju osovinu. Tvrdi se da je on trideset pet posto lakši od uobičajenog dualnog kvačila. Pagani tek treba da otkrije zvanične cifre performansi.

Čitav automobil je kreiran od karbona, uključujući detalje vozačke kabine i glavna obeležja modela ovog brenda, zbog čega novitet teži samo 1.300 kilograma.

Najnoviji Pagani model nije dizajniran samo sa pravolinijskom brzinom na umu, već može sa lakoćom savladati i tehničke trkačke staze. Sva pomagala aerodinamike mu pomažu da poveća silu potiska do neverovatnih vrednosti, dok nove široke Pirelli gume sve čine daleko bezbednijim.

Huayra roadster BC košta neverovatnih 3.5 miliona dolara, zbog čega je najskuplji model u serijskoj proizvodnji koji je ovaj brend ikada lansirao. Najveći razlog ove cene krije se u upotrebi nove generacije ultra laganog karbonskog vlakna sa titanijumskim tkanjem.

Huayra Roadster BC nije trebalo da bude kreiran, a Pagani brend je trebalo da radi na zameni za ovaj model, sa kodnim imenom C10. Ipak, kada su počeli da se pojavljuju depoziti za BC verziju, Horacio Pagani je odlučio da napravi model.

Pagani brend je najavio da će konstruisati samo četrdeset primeraka Huayra Roadster BC modela, a uprkos visokoj ceni, svih četrdeset jedinica je već rezervisano, čak i pre nego što je model zvanično prikazan.