Otkrijte Rezvani Beast: blindirani superautomobil sa 1,000 KS i gedžetima vrednih Džejms Bonda

Više slika

Više slika

Novi blindirani američki superautomobil košta skoro pola miliona dolara, ima 1.000 konjskih snaga i dolazi sa gedžetima u stilu agenta 007, u formi zaslepljujućih farova, dimne zavese, zaštite od EM impulsa, elektrifikovanih ručki na vratima i raspršivača suzavca…

Kompanija Rezvani, smeštena u Kaliforniji, predstavila je novi američki superautomobil nazvan Beast. Za prave ljubitelje automobila, ime superautomobila moglo bi zvučati malo poznato. Dok je kompanija poslednjih godina stekla ime stvarajući prenapumpane neprobojne SUV modele, prvo vozilo koje su ikada napravili bio je superautomobil takođe nazvan Beast. Predstavljen pre deceniju, originalni Beast bazirao se na modelu Aerial Atom i imao je oko 710 konjskih snaga. Da bi proslavili njegov 10. rođendan, Rezvani je predstavio Beast Mk2, koji je u osnovi preoblikovana verzija Corvette C8 sa performansama koje se mogu porediti sa hiperautomobilima.

Počevši od dizajna, Rezvani Beast iz 2024. godine izgleda vrlo malo poput Corvette C8 na kojoj je baziran, ako izuzmemo bočne otvore za vazduh i krov tipa Targa. Iako deli mnogo dizajnerskih karakteristika sa originalnim modelom, moramo reći da je američki superautomobil estetski zaista dobar, posebno njegov zadnji deo. Četiri izduvne cevi koje izlaze sa strane daju Beast modelu izgled old-school automobila. Unutrašnjost kabine izgleda prilično slično onome što ćete pronaći u Corvette C8. Najveća promena koju ćete primetiti je volan, sa gornjim delom odsečenim da bi izgledao kao jaram.

Pod haubom je tjunirana verzija 6.2-litarskog V8 motora koji se nalazi u sredini Corvete. Zahvaljujući paru turbo punjača i nekim drugim modifikacijama, motor može proizvesti 1000 konjskih snaga u "režimu Beast", što je više od dvostruko od osnovne Corvette C8.

Superautomobil ima osmostepeni DCT transaksijalni menjač Tremec brenda koji snagu šalje na zadnje točkove putem diferencijala sa ograničenim proklizavanjem. Rezvani tvrdi da Beast teži samo 1490 kilograma zahvaljujući svom posebnom ultra-lakom karbonskom telu napravljenom od smola tretiranih visokim temperaturama koje se "koriste u najnovijoj generaciji američkih borbenih aviona". Kao rezultat toga, Zver može ubrzati od 0 do 100 km/h za 2.5 sekundi i preći pola kilometra za samo 9.6 sekundi.

Beast, kao proizvod Rezvani brenda, apsolutno mora pružiti balističku zaštitu. U ponudi je paket od 55.000 dolara koji dodaje neprobojno staklo i karoserijske panele na vozilo. Nije poznato koliko dodatne težine dodaje. Dodatno, kupci takođe mogu odabrati paket '007' od 45.000 dolara, koji dodaje dodatke poput stroboskopskih svetala, sirena i rogova, sistema za interfon, prve pomoći, kompleta za hipotermiju, guma koje mogu voziti prazne, gasnih maski, termovizijskog sistema noćnog vida.

Ako to nije sve, takođe uključuje prave 007 igračke poput raspršivača suzavca, dimne zavese, elektrifikovanih ručki na vratima, "oslepljujućih svetala", zaštite od elektromagnetnih impulsa, magnetnih katanaca i detekcije eksplozivnih naprava. "Svi smo deca u srcu i odrasli smo gledajući Lovca na vampire i Džejmsa Bonda pa smo morali ponuditi iste funkcije u stvarnom automobilu", rekao je Rezvani. Kompanija će proizvesti samo 20 primeraka Zveri, koji će biti ponuđeni po početnoj ceni od 485.000 dolara ili oko sedam puta većoj od cene osnovne Corvette C8.

Luxury Experience