Novi Teslin model S P90D munjevito brz

Tesla S P90D oduševljava svojim performansama...

Tesla Motors potrudio se da poboljša več odličan i brz model S P85D, pa je tako predstavio S P90D model. Taman kada smo pomislili da je Tesla ponudio najbolji model koji je izašao iz ove fabrike, novi Teslin model potpuno nas je izbezumio.

Dakle, novi S P90D model pojačana je verzija prethodnog modela. On je jači 10 posto od svog prethodnika, što ga čini neverovatno brzim električnim automobilom. Brzinu od 0-100m km/h ovaj automobil postiže za 2.8 sekundi, što ga čini pravim protivnilom legendarnih super automobila kao što su Ferari, Bugati i Lamborgini.

Nova verzija sadrži i jaču bateriju snage 90kwh i jače motore koji  proizvode neverovatne 762 konjske snage. Razlika u ceni starog i novog modela nije prevelika, pa za dodatnih 5.000 dolara možete kupiti S P90D model.

Pored svojih neverovatnih performanski, Teslin S P90D model pleni i svojim luksuznim dizajnom. Moramo priznati da nas podseća na liniju Maseratija i Astona Martina, ali u pozitivnom smislu. Automobil je limuzina, pa sadrži 5-oro vrata, pa se pored brže vožnje možete prepustiti i luksuzu. Enterijer je takođe impresivan. Crna koža i sivi detalji dominiraju automobilom, a najveći utisak ostavlja ogromni displej koji podseća na džinovski tablet.

Ovaj automobil košta oko 118.000 dolara što je takođe karakteristika koja ga svrstava u kategoriju super automobila.

V.P.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu