Novi Porsche Cayenne dobija najmoćniji motor ikada

Porsche je upravo predstavio osveženu verziju svog čuvenog SUV modela, koji je opremljen najmoćnijim V8 motorom, koji je nemački brend ikada proizveo…

Upoznajte 2022 Porsche Cayenne Turbo GT, super-SUV koji ima 632 konjsku snagu i može ubrzati do 100 kilometara na sat iz mesta brže od brojnih sportskih automobila. Ograničena na kupe stil, najnovija varijanta Cayenne modela pridružuje se dugačkoj Porsche listi automobila koji su orijentisani prema performansama i nose GT znače, uključujući 911 GT3 i Cayman GT4.

Stilski elementi koji pomažu trkački fokusiranom Porsche Cayenne Turbo GT da se izdvoji od drugih automobila kreirani su u formi širih usisnika na prednjem delu, sa revidiranom maskom i karbonskim zadnjim difuzerom. Kako bi maksimalno smanjili njegovu kilažu, Porsche je opremio GT verziju karbonskim krovom. Kako bi efektivno svu tu snagu usmerili na drum, Turbo GT varijanta dobila je gornje zadnje krilo sa karbonskim stranicama i adaptivni zadnji spojler sa Gurney krilom, koji je dva puta veći od onog koji se može videti na standardnom Cayenne Turbo Coupe modelu. Cayenne Turbo GT koji vidite na fotografijama finiširan je sasvim novom nijansom, nazvanom Artic Grey, kojoj savršeno komplementiraju točkovi od 22 inča u boji šampanjca, sa dizajnom latica.

U enterijeru, Turbo GT kabina je dobila sportski stil koji je izdvaja od regularnih varijanti. Prednja sportska sedišta sa osam modova podešavanja i dva zadnja sedišta dobila su Turbo GT specifične Alcantara inserte, zajedno sa Turbo GT vezom na naslonima za glavu. Enterijer može biti poručen sa bronzanim ili Arctic Grey šavovima, dok Alcantara volan takođe sadrži žuti marker na sredini gornjeg dela. Sportski SUV je prvi koji je dobio novi Porsche informativno zabavni sistem, koji takođe dobila Android Auto integraciju.

Glavni ukras novog Porsche Cayenne Turbo GT modela jeste njegov V8 motor. Porsche je uspeo da izvuče devedeset konjskih snaga više iz twin-turbocharged 4.0 litarskog motora iz regularnog Cayenne Turbo, odnosno 931 KS. Kako kažu iz Porsche brenda, SUV može ubrzati do stotke za 3.1 sekundu, dok četvrt milje prelazi za 11.6 sekundi  i dostiže brzinu od 300 na sat. Zapravo, Porsche Cayenne Turbo GT je postavio novi SUV rekord kruga u Nurburgringu sa vremenom od 7:38:9. Na kraju, možemo još reći da je 2022 Porsche Cayenne Coupe Turbo GT dostupan za poručivanje već sada, sa početnom cenom od 182.150 dolara.