Novi Lamborghini lepotan bez krova

Lamborghini se na sajmu automobila u Ženevi pojavio sa tri neverovatna superautomobila: sasvim novim Huracan EVO modelima i predivnim Lamborghini Aventador SVJ Roadsterom ograničenoog izdanja.

Ova verzija Aventador SVJ modela bez krova nije iznenađenje, a opisan je kao najluđi Lambo model ovog tipa. On će biti proizveden u ograničenoj seriji od 800 jedinica, dakle 100 manje od kupea, a najveća razlika između dva modela jeste njihov krov. Napravljen od RTM karbona, krov je težak samo 12 kilograma, a sa svim drugim modifikacijama koje su bile neophodne za njegovu integraciju, dodao je oko 50 kilograma težini automobila. Krov se lako može skinuti uz pomoć kvačica koje se lako skidaju iz kabine, a može se smestiti ispod haube.

Po pitanju snage, Lamborghini Aventador SVJ Roadster sadrži isti tjunirani V12 motor kao i kupe varijanta, što SVJ čini najmoćnijim V12 motorom koji je italijanski brend proizveo. V12 izbacuje 770 konjskih snaga i 720 Nm obrtnog momenta, zbog čega model od nula do sto kilometara na čas ubrzava za samo 2.9 sekundi, dok mu je za ubrzanje od nula do dvesta kilometara na čas potrebno 8.8 sekundi.

Za sada nismo sigurni koja mu je maksimalna brzina, ali se predviđa da on može dostići više od 350 kilometara na čas. Model koji je predstavljen tokom ženevskog sajma imao je veličanstvenu mat bronzanu boju, Bronzo Zenas, koja je dostupna svim kupcima u okviru Lamborghini Ad Personam programa. SVJ Roadster poseduje i novi ALA sistem, Aerodinamica Lamborghini Attiva 2.0, koji dolazi sa optimizovanim usisnicima vazduha, prednjim branikom i redizajniranim aero-kanalima sa besprekornom kalibracijom.

Sa ovim naprednim sistemom aerodinamike, SVJ ima 40 % veću silu potiska na obe osovine, u poređenju sa starim Aventador SV modelom. Cena ovog besprekornog noviteta iznosi 387.000 evra, bez poreza.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu