Novi BMW M3 CS debituje sa više snage i manje težine

BMW je najavio da dodaje novo, specijalno izdanje BMW M3 CS u svoj asortiman proizvoda 2023. godine.

Modifikacije rezultiraju maksimalnom snagom od 550 KS, što je dodatnih 40KS u odnosu na M3 Competiton. Osim dodatnih 40KS, M3 CS je i 34 kg lakši zahvaljujući plastici ojačanoj ugljeničnim vlaknima (hauba, usisnici za vazduh, prednji razdelnik, poklopci bočnih retrovizora, zadnji difuzor, spojler na poklopcu prtljažnika i krov). Više snage i manja težina znači da novi BMW M3 CS ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,4 sekunde i ide do elektronski ograničene maksimalne brzine od 303 km/h.

Težina je takođe ušteđena upotrebom prigušivača izduvnih gasova od titanijuma i karbonskih vlakana za centralnu konzolu, ručice menjača i sedišta, između ostalog.  

BMW će prodavati super automobil u četiri boje – zelenoj, crnoj, sivoj i beloj. Kada je reč o enterijeru, očekuju vas sportska sedišta sa školjkom od ugljeničnih vlakana, Merino koža sa Mugello crvenim akcentima, pragovi sa oznakom „M3 CS“ i volan presvučen alkantarom.

BMW kaže da će proizvoditi M3 CS u „ograničenoj seriji“, ali nije otkrio tačan broj. Ono što znamo, međutim, jeste da će se model proizvoditi u fabrici kompanije u Minhenu od marta 2023. godine, a da će njegovo lansiranje biti u toku istog meseca.

SAD, Nemačka, Velika Britanija i Japan su najvažnija tržišta za novo specijalno izdanje modela. Sportska limuzina košta od 118.700 dolara.

Luxury Experience