Nova Lexus LC500 Inspiration serija

Kompanija Lexus nedavno je predstavila svoj najnoviji LC500 Inspiration Series kupe automobil, koji na prvi pogled deluje zadivljujuće...

Ovo je peti put zaredom da LC500 linija dobija sličan tretman i baš kao prethodni projekti redizajniranja, nova Inspiration Series linija ponovo je ograničena na svega sto jedinica, ali ovoga puta, limitirano izdanje stiže sa dodatnim poboljšanjima po pitanju tehnologija i performansi, dodatih standardnim kozmetičkim promenama.

Kada je reč o eksterijeru, LC500 kupe modeli kompanije Lexus finiširani su specijalnom crnom bojom nazvanom Osdiian, koja čini da deluju još intrigatnije i dopadljivije. Krovne konstrukcije retke serije kreirane su ugljeničnim vlaknima, ojačanih plastikom i kompletirane su repnim spojlerom inspirisanim sportskim avionom Red Bull Air Race, pilota Jošide Muroje. Aluminijumski, ojačani crni točkovi dvadeset i jednog inča u prečniku, zaduženi su za kompletiranje specijalnih detalja na spoljnoj strani.

Putnička kabina LC500 Inspiration Series kupe modela poseduje crna alkantara sedišta zajedno sa Saddle Tan akcentima i pojasima. Enterijer je opremljen podižućim displejem, 915w snažnim Mark Levison audio sistemom i SmartAccess sistemom za otvaranje vrata. Ograničena edicija sportskih kupe modela, sa troje vrata, napajana je petolitarskim V8 motorima, sa 471 ks i 540 Nm obrtnog momenta u standardnim varijantama.

Dodatno, Lexus je uključio i Torsen diferencijal ograničenog proklizavanja i opruge sa ublaživačima udara za zadnje vešanje, uz bolje performanse, kreiranim od strane kompanije Yamaha. Obe karakteristike dostupne su u standardnoj ponudi LC500 modela, kao deo opcionog Sport paketa. Luskuzna linija kompanije Lexus nije dobila konačnu cenu, ali možemo očekivati da će ona biti oko 100.000 dolara, kada se bude polavila na tržištu, trećeg kvartala ove godine.