Night Series: Nova era dizajna za Mercedes-Maybach

Mercedes-Benz je predstavio svoj novi program opcija Night Series koji je kreiran isključivo za njegov ultra-luksuzni Maybach podbrend.

Dostupan kao premium dodatak za sva tri modela Maybach, dizajnerski paket Night Series će omogućiti kupcima da personalizuju svoja vozila do većeg stepena ekskluzivnosti.

Iako se ovaj novi vrhunski paket može posmatrati kao potez Mercedes brenda sa ciljem takmičenja sas veoma uspešnim tretmanom brenda Rolls-Royce Black Badge, on uključuje samo kozmetička poboljšanja enterijera i eksterijera koja ga izdvajaju od ostatka asortimana.

Modeli Maybach sa paketom opcija Night Series biće mehanički identični standardnim automobilima na kojima su zasnovani. Paket Night Series dodaje mnogo ekskluzivnih nadogradnji, uključujući obloge od tamnog hroma i ružičastog zlata, točkove sa tamnim sjajem, izrezane površine i šare drveta u obliku riblje kosti unutar kabine. Pored toga, tu su i neki tretmani specifični za određni model automobila.

Počevši od Mercedes-Maybach S-Class, model Night Series se može naručiti sa dvobojnom završnom obradom Onyx Black/Mojave Silver ili kupci mogu birati iz asortimana crnih, sivih i belih završnih obrada. Vrhunac ekstrerijera je dizajn točkova po meri sa tamnom završnom obradom zajedno sa mnogo Maybach logotipa. Tamni metalik hromirani elementi su u kontrastu sa akcentima od ružičastog zlata u farovima.

Unutar kabine, enterijer je umotan u ekskluzivne Nappa kožne presvlake kreirane od strane Manufaktur division. Kupci mogu da biraju između dve opcije: Deep White/Black Pearl Exclusive i Black Pearl Exclusive. Ostali jedinstveni elementi uključuju unutrašnje akcente u obliku riblje kosti, višestruke Maybach logotipe i ekskluzivnu animaciju za pokretanje MBUX infotainment sistema.

Modeli Maybach GLS i the EQS imaju sličan tretman kako iznutra tako i spolja. Međutim, dizajn točkova je proširen na otvore za vazduh na prednjem braniku Maybach GLS, kao i na modelu Maybach EQS. Pored dvobojne spoljašnje završne obrade limuzine, GL mogu biti u beloj ili crnoj boji, dok će EQS biti dostupan u crnoj ili dijamant beloj boji. Unutar kabine, dva Maybach SUV-a biće ponuđena sa Black Pearl Exclusive ili Crystal White/Black Pearl Nappa kožom u kombinaciji sa drvenim ukrasima sa aluminijumskim detaljima. Štaviše, EQS model će doći sa ekološki prihvatljivim Econil patosnicama, dok proizvođač automobila kaže da su presvlake kreirane od održivih materijala.

Gorden Vagener, direktor dizajna Mercedes-Benz grupe, rekao je: „Night Series je najprogresivniji Maybach dizajnerski paket – to je naša već dobro poznata vrhunska estetika, naglašena izuzetnim, zatamnjenim motivima. Naš cilj je bio da stvorimo uzbudljiv novi stil, nudeći razigrani osećaj pobune koji je neočekivan od onoga što obično vidite u Mercedes-Maybach modelima."

Mercedes tek treba da otkrije cenu modela Maybach sa paketom Night Series, ali očekujemo da će biti najmanje 25.000 dolara više od standardnih modela. Za poređenje, Rolls-Royce Black Badge modeli su oko 45.000 dolara skuplji od svojih kolega u liniji. Uveden 2016. godine, program Black Badge je bio veliki uspeh za ovog luksuznog proizvođača, čineći čak 50% prodaje na nekim tržištima. Biće zanimljivo videti da li će Mercedes moći da ponovo stvori istu magiju sa paketom Night Series.

Luxury Experience