Najluđi Koenigsegg Regera ikada

Iako su Koenigsegg Jesko i Gemera tokom poslednjih nekoliko meseci dobijali svu pažnju, nemoguće je zaboraviti najmoćnije oružje švedskog proizvođača automobila, hibridni Regera.

Predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2015. godine, Regera model pokreće 5,0-litarski V8 motor sa dve turbo-turbine, koji radi zajedno sa tri YASA elektromotora. Sve u svemu, automobil isporučuje 2.000 Nm obrtnog momenta i 1479 KS i odlikuje ga intrigantan „Koenigsegg Direct Drive Sistem“ što znači da mu nedostaje tradicionalni prenos. Regera predstavljena u ovom konkretnom videu jedna je od najupečatljivijih na koju smo naišli.

Za početak, eksterijer je finiširan posebnim specijalnim plavim ugljeničnim vlaknima za koje smo sigurni da su preskupe. Kontrastni oblik karoserije na sebi nosi mnoštvo akcenata od karbonskih vlakana, naročito na prednjim delovima maske, bočnim stranama i zadnjem krilu.

Regera je takođe opremljen dostupnim „Ghost paketom“. To znači da ima uvećani prednji razdelnik naglašen novim detaljima od karbonskih vlakana, jedinstvenim elementima na zadnjem delu i prilagođeni sistem suspenzije. Zlatni akcenti se nastavljaju pozadi, sa zlatnim oznakama Koenigsegg i Regera i zlatnom oznakom "Eskadrila duhova" odmah iza zadnjeg stakla. Naš omiljeni deo ove posebne Regere su sjajni zlatni točkovi sa crnim akcentima u sredini.

Enterijer vozačke kabine prati temu eksterijera, pa sadrži izobilje plave alkantare, uključujući sedišta, vrata i komandnu tablu. Čitav jedan deo kreiran je od matiranih karbonskih vlakana i zlatnih elemenata.

Da li se vama dopada? Pogledajte video, pa podelite sa nama vaše komentare.