Najbrži i najskuplji automobili sveta

Za prave ljubitelje automobilizma, jedan automobil je mnogo više od običnog vozila…

U pitanju je umetničko delo, koje zahteva pažnju i brigu. Automobili u današnje vreme, posebno ovi noviji i moderniji postali su obeležje prestiža i luksuza, koštaju više miliona dolara, i privlače pažnju gde god da sa njima krenete. Automobili koje možete videti u nastavku teksta su najskuplji na svetu, a ujedno i najbrži. Ako ste ljubitelj brze vožnje, obavezno pročitajte tekst do kraja.

Koenigsegg CCXR Trevita (1.732.800)

Koenigsegg CCXR Trevita je varijacija Koenigsegg CCXR modela. Ovaj automobil u sebi krije 4.8 litarski V8 motor sa dualnim superčardžerima i ukupno izbacuje 1.004 konjske snage. To je jedan od najbržih automobila današnjice, a ono što ga zaista čini posebnim je dijamantsko tkanje sa karbonskim vlaknima korišćeno za izradu njegovog tela.

Lamborghini Veneno (1.624.500)

Ovaj neverovatni kabriolet je pravo čudo zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu i arhitekturi. Njegov 6.5 litarski V12 motor sa 750 konjskih snaga kreiran je kako bi se proslavila pedeseta godišnjica brenda. U pitanju je prototip trkačkog automobila, dizajniran sa aerodinamičnom efikasnošću na umu, kako bi se što više optimizovale njegove performanse.

W Motors Lykan Hypersport (1.227.400)

Lykan Hypersport je ograničeno izdanje kreirano od strane kompanije W Motors. Iako je ovaj model relativno nov, mnogi će ga se verovatno setiti iz filma Furious 7, kada je probio tri nebodera u Dubaiju. Model poseduje 3.7 litarski twin-turbocharged motor, sa 780 konjskuh snaga. To je takođe prvi automobil čiji su farovi napravljeni od tkanih dragulja. Regularni model poseduje titanijumska LED sečiva sa 420 dijamanata.  

Mansory Vivere Bugatti Veyron (1.227.400)

Teško je napraviti listu skupocenih i brzih luksuznih automobila, a da ona ne sadrži Bugatti Veyron. Njegov osmolitarski W16 motor sa ukupno 1.200 konjskih snaga čini ga zaista posebnim. Njegovo telo napravljeno je od karbona, poseduje unapređena LED svetla, jedinstveni spojler i deset hladnjaka pri čemu svaki ima svoju funkciju.

Ferrari F60 America (902.500)

Ovaj automobil ima svoje posebno mesto u Ferrari floti, a kreiran je u slavu šezdeset godina ovog brenda u Americi. On sadrži 6.3 litarski V12 motor, sa 730 konjskih snaga, a proizvedeno je samo deset ovakvih modela. Svi su bili prodati pre nego što je automobil zvanično predstavljen.