Na prodaju predivni Maradonin Porsche 911 Carrera

Predivni Porsche 911 Carrera model koji je nekada bio u vlasništvu pokojne fudbalske legende Dijega Armanda Maradone, trenutno se nalazi na jednoj aukciji...

Sportski automobil deluje kao da gotovo nije ni vožen, uprkos činjenici da je njegov legendardni vlasnik uspeo da nakuca 120.000 pređenih kilometra na odometru. Ovo je veoma normalna kilometraža posebno kada imamo u vidu da se ovde radi o jedinici koja je došla u ograničenoj Carrera seriji, kreiranoj posebno od strane kompanije Porsche ranih devedesetih godina.

Novembra meseca 1992. godine, El Diego je preuzeo ključeve tada potpuno novog Type 2 Carrera 2 WTL – Works Turbo Look – automobila, samo jednog od svega 1.200 koji su ikada sišli sa fabričke trake u svojoj dvogodišnjoj proizvodnoj etapi. Maradonin sportak postao je dostupan putem aukcijske kuće Bonhams, koja ga opisuje u praktično originalnom stanju, uključujući originalni motor Carrera 2 sa 250 kks. Ovaj Porsche je takođe, zadržao i svoju unikatnu srebrnu boju, praćenu uglađenim kožnim enterijerom, u kombinaciji koja je podjednako elegantna danas, kao što je bila i te davne 92.

Prema očekivanjima, ova Carrera verovatno se može zaustaviti negde između 150.000 i 200.000 evra, dok El Dijegova mašina predstavlja deo Les Grand Marques Du Monde à Paris Sale aukcijskog maratona koji startuje u kompaniji Bonhams i trajaće do trećeg marta. Ova aukcija uključuje i brojne druge autentične automobile proizvođača kao što su Mercedes-Benz, Lancia i Aston Martin.

AutoExclusive