Na prodaju jedan od samo dvadeset Lamborghini Centenario modela

Razjareni bik je prešao samo 593 kilometra…

Lamborghini Centenario Roadster je jedan od najinteresantnijih modela slavnog brenda. Lansiran pre tri godine, automobil specijalnog izdanja osmišljen je kao deo proslave stotog rođendana osnivača kompanije, Feručija Lamborginija. Samo 20 primeraka je ikada proizvedeno, što je naravno otežalo kupovinu za brojne fanove brenda koji su želeli da se dočepaju ovog neverovatnog modela. Sada, jedan od njih se našao na tržištu polovnjaka, sa neverovatnom cenom.

Ovaj razjareni bik dolazi sa standardnom opremom, a prešao je samo 593 kilometra. On ima telo od laganog karbona i rotirajuće zadnje krilo, koje mu daje poboljšanu aerodinamiku. Tu je takođe i sasvim crna boja maske, koja definitivno doprinosi njegovoj privlačnosti i savršeno akcentuje uglađene linije i obline po kojima su Lamborghini modeli poznati.

Ispod haube, model sadrži Aventadorov besni 6.5 litarski V12 model koji izbacuje 770 konjskih snaga, što mu daje mogućnost ubrzanja od nula do sto kilometara na čas za samo 2.9 sekundi. Samim tim, ovo je jedan od najmoćnijih kabrioleta koje je Lamborghini ikada kreirao. Model je takođe dobio karbonsko-keramičke kočnice, koje su dovoljno snažne da ga ukrote čak i pri velikim brzinama.

Centenario je takođe prvi model slavnog brenda koji je dobio sistem upravljanja sa pogonom na zadnjim točkovima, što mu omogućava lako upravljanje u oštrim krivinama i vozaču daje veću kontrolu nad vozilom. Postavka je dodatno poboljšana prednjim spliterom, koji nos automobila održava priljubljenim uz drum.

Enterijer vozačke kabine finiširan je Rosso crvenom bojom sa crnim akcentima, a dobio je i ekran osetljiv na dodir od 10.1 inča. Pored toga, tu je i vrhunski informativno-zabavni sistem, satelitska navigacija, mogućnost povezivanja sa iPhoneom i telemetrijska analiza.

Najbolji deo ove priče ostavili smo za kraj. Automobil poput ovog svakako dolazi sa prigodnom cenom, koja u ovom slučaju iznosi 3.7 miliona dolara.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu