Na prodaju izuzetno retki Lamborghini Murcielago Versace

Šta može biti ekskluzivnije od jednog Lamborghini automobila? Pa, verovatno Lamborghini kreiran u saradnji sa Versace brendom.

Ipak, ovog puta ne govorimo o automobilu po meri koji je naručio posebno entuzijastični ljubitelj oba italijanska luksuzna brenda – Lamborghini Murcielago Versace zapravo je predstavio pravu, zaista ekskluzivnu saradnju dve kompanije. Samo 20 ovakvih modela je ikada konstruisano, a jedan od njih se sada može kupiti u Velikoj Britaniji.

Nakon prvog pogleda na beli 2021 Murcielago, biće vam jasno da je on malo drugačiji od svih drugih – dobio je liveriju trkačkog stila, sa brojnim referencama slavne modne kuće. Najodvažnija od njih svakako je ikonični logo u formi glave Meduze, koji je svoje mesto pronašao odmah ispred zadnjeg točka, sa obe strane vozila. Greek Meandros dezen brenda predstavljen je duž donje strane vrata, dok je tu i specijalna Versace oznaka na zadnjem delu automobila. Sve to je kao contrast dobilo crne, karbonske akcente, uključujući pragove, spojler i Reventon točkove.

Versace reference nastavljene su unutar vozačke kabine, koja je prekrivena dvo-tonskom kožom. Ovde ćete videti sportska sedišta sa istim Meandros dezenom, koji svoje mesto pronalazi ispod Lamborghini logotipa. Tu je takođe i numerisana srebrna plaketa koja označava redni broj modela – u ovom slučaju 8. Model sa dvoje vrata originalno je došao sa odgovarajućim kožnim vozačkim rukavicama i koferom, ali u oglasu za prodaju ne možemo videti da li su i oni deo ponude.

Ispod haube, Murcielago skriva odvažni 6.5 litarski V12 motor. Iako je originalno mogao da proizvede 631 konsjku snagu, unapređen je valvetronic izduvnim sistemom koji tu cifru pomera do 680, prema dileru. Ekskluzivni Murcielago imao je samo jednog vlasnika od svog nastanka pa sve do sada, dok na njegovom odometru možemo videti samo 9.990 kilometara, a u oglasu stoji da je u besprekornom stanju.

Cena ovog automobila nije javno objavljena, tako da ćemo morati da sačekamo i vidimo da li je će novi vlasnik kojim slučajem podeliti sa nama.