Mukeš Ambani, najbogatiji čovek Azije, kupuje sedmu blindiranu Mercedes-Benz S680 Guard limuzinu

Iako milijarderi poseduju luksuzne četvorotočkaše, čak ni svetski lideri ne mogu da se pohvale flotom automobila koju u svojoj garaži ima Mukeš Ambani…

Najbogatiji čovek u Aziji nedavno je svojoj kolekciji dodao sedmu blindiranu limuzinu Mercedes-Benz S680 Guard, vrednu $1,2 miliona, čineći je jednim od najsigurnijih civilnih automobila na svetu.

Indijski milijarder Mukesh Ambani, predsednik i generalni direktor kompanije Reliance Industries, je najbogatiji čovek u Aziji s procenjenom neto vrednošću od $91,2 milijarde. Nije iznenađenje da se Ambani smatra jednom od najvažnijih ličnosti u Indiji i da mu je potrebna vrhunska zaštita. Naravno, automobil u kojem se vozi takođe mora biti jedan od najsigurnijih na svetu. Iz tog razloga, Mukeš Ambani je nedavno proširio svoju impresivnu kolekciju automobila, često nazivanu Jio Garage, dodajući novi Mercedes-Benz S680 Guard. Ovo je sedmi blindirani Mercedes koji se pridružuje njegovoj floti.

Fotografije ove prelepe Mercedes limuzina deljene su na Instagramu od strane indijske stranice posvećene automobilima pod imenom Car Crazy India. Kao što možete videti na fotografijama, ovaj vodeći model je završen u prelepom zlatnom tonu, zvanično poznatom kao Kalahari Gold. Ovo je drugi Mercedes-Benz S680 Guard W223 generacije koji je Mukeš Ambani nabavio. Ranije, u julu, ovaj indijski milijarder kupio je prvi model aktuelne generacije u crnoj boji.

Mercedes-Benz S680 Guard W223 generacije smatra se jednim od najsigurnijih automobila napravljenih za civilnu upotrebu. Sertifikovan je prema VPAM VR 10 standardu, koji je trenutno najviša balistička sertifikacija za civilna vozila. To znači da može štititi putnike od metaka ispaljenih iz AK-47 ili snajperske puške poput Dragunova, ali i od eksploziva kao što su bombe.

Pored stakla otpornog na metke i eksplozije, ovaj sedan je opremljen posebnim Michelin gumama sa sistemom koji omogućava nastavak vožnje čak i kada je guma probušena. Ispod haube nalazi se dvostruko turbo punjeni V12 motor zapremine 6,0 litara koji može proizvesti 621 konjsku snagu i 1000 Nm obrtnog momenta. Energija se šalje na sva četiri točka putem stalnog 4Matic pogona na sve točkove.

Zanimljivo je da, pre nabavke dva nova automobila W223 generacije S-Class Guard, Ambani je često viđen u jednom od dva Mercedes-Benz S600 Guarda W222 generacije koje poseduje. Oba automobila prethodne generacije imaju isti srebrni eksterijer. Ambani porodica je sinonim za luksuz i poznata je po ljubavi prema egzotičnim automobilima. Prema izveštajima, garaža Ambani porodice uključuje do 168 vozila, među kojima su neki od najskupljih i najređih automobila na svetu. Zapravo, postoji posebna garaža za sve automobile u njihovoj zgradi vrednoj 2 milijarde dolara po imenu Antilia.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience