Mercedes se oprašta od Maybach S-Class modela

Trenutna generacija Mercedes-Maybach S-Class će ubrzo biti zamenjena novim modelom…

Zapravo, kamuflirana varijanta spremna za proizvodnju skoro je fotografisana tokom svojih finalnih testova. Ipak, pre nego što trenutni model izađe iz proizvodnje, nemački brend je želeo da se na pravi način oprosti od njega. Ultra luksuzni odsek kompanije upravo je predstavio Mercedes-Maybach S650 Night Edition – raskošnu varijantu već posebnog Maybach S-class modela, koja je dobila novu crnu boju i karbonske akcente. Ograničen na samo 15 primeraka, u pitanju je najekskluzivniji model S-Class sa dvostrukom M oznakom, koji nosi cenu od 243.945 dolara.

Počevši od specijalnog tretmana koji krasi eksterijer limuzine, automobil je finiširan Obsidian Black farbom, dok je poklopac prtljažnika dobio suptilni spojler od karbona. Pored toga, tu su i Night Edition oznake na prednjem braniku, što je ispraćeno točkovima od 20 inča sa mračnim završnim detaljima. Vozačka kabina takođe je dobila karbonske inserte, zajedno sa kombinacijom crnih i belih oboda.

Mercedes-Maybach S650 Night Edition pokreće AMG tjunirani 6.0 litarski twin-turbo V12 motor, koji proizvodi 621 konjsku snagu, što je dovoljno za ubrzanje od nula do sto kilometara na čas za 4.6 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 kilometara na čas. Na kraju, možemo reći da će sledeća generacija Mercedes-Maybach S-Class modela debitovati kasnije ove godine.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu