Mercedes predstavlja Maybach EQS SUV sa više snage, dometa i luksuza

Mercedes je konačno skinuo veo sa prvog EV sa oznakom Maybach i nije reč o limuzini.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, dugo očekivani vodeći električni SUV nemačkog proizvođača, svoj svetski debi će imati na sajmu automobila u Šangaju 2023.

Počevši od eksterijera, Mercedes nije promenio mnogo toga. Ukupan dizajn Maybach verzije je skoro identičan standardnom EQS SUV-u. Međutim, postoji mnogo stilskih ažuriranja koja ga izdvajaju od ostatka asortimana. Novi vodeći SUV dobija većinu stilskih elemenata Maybacha, uključujući dvobojnu šemu boja sa ručno nacrtanim prugama.

Postoji mnogo Maybach oznaka po celoj karoseriji, uključujući i minijaturne verzije koje krase nefunkcionalne donje usisnike. Prednjim delom dominira rešetka koju upotpunjuje Mercedes trokraka zvezda na haubi. Nije iznenađujuće da je vodeći EV okupan sjajnim hromom. Maybach EQS se vozi na točkovima od 21 inča koji se nude kao deo standardne opreme, dok kupci mogu izabrati opcione točkove od 22 inča koji imaju modifikovani dizajn Mercedesovih tradicionalnih monoblok točkova.

Unutar kabine se Mercedes-Maybach EQS zaista izdvaja od svojih kolega. Maybach ima najotmeniji enterijer koji se nudi na bilo kom EV trenutno u prodaji, sa puno kože i aluminijuma u ​​celoj kabini. Pojedinačna zadnja sedišta koja nalikuju tronu su glamurozno ukrašena prošivenom Nappa kožom i nude beskrajne mogućnosti podešavanja. Sedišta se električno spuštaju, nude jastuke i podizače za noge, velike ekrane koji se mogu ukloniti, kao i rashladne uređaje za flaše kako vam se šampanjac ne bi ugrejao tokom duge vožnje. Tu su i Hyperscreen ekran, Burmester 4D audio sa 15 zvučnika i još mnogo toga...

Dok se Mercedes-Maybach EQS fokusira na luksuz i udobnost, on takođe ima više snage za poboljšane performanse. Dvomotorna postavka je ažurirana kako bi proizvela 484 kW/658KS i 950 Nm. Mercedes tvrdi da verzija Maybach može da ubrza od do 100 km/h za 4,4 sekunde.  

Cene tek treba da budu otkrivene, ali se očekuje da će Mercedes-Maybach EQS 680 krenuti u prodaju do kraja ove godine sa cenom većom od 200.000 evra.

Luxury Experience