Mercedes-Benz predstavlja potpuno novu električnu G-klasu sa EQ tehnologijom

Mercedes-Benz, legendarni proizvođač luksuznih automobila, predstavio je najnoviji dodatak svojoj prestižnoj liniji: potpuno novi Mercedes-Benz G 580 sa EQ tehnologijom.

Ovo revolucionarno vozilo označava prodor brenda ka potpuno električnim terenskim sposobnostima, pokazujući izuzetnu fuziju tradicije i napretka.

Ostajući verna svom nasleđu, električna G-Klasa zadržava prepoznatljivu ugaonu siluetu i ikonične elemente koji su definisali model decenijama. Izgrađeno na modifikovanom okviru, vozilo besprekorno integriše visokonaponske litijum-jonske baterije, obezbeđujući nizak centar gravitacije za poboljšanu stabilnost i performanse.

Opremljen baterijom od 116 kWh, električni G 580 može se pohvaliti impresivnim dometom do 473 kilometra prema VLTP standardima, pružajući dovoljno snage za avanture van puta. Četiri individualno kontrolisana elektromotora, sa maksimalnom ukupnom snagom od 432 kQ, daju neuporedivu dinamiku vožnje i ekskluzivne funkcije, uključujući inovativnu G-TURN funkciju za precizno manevrisanje na izazovnom terenu.

U pogledu terenskih sposobnosti, električna G-Klasa nadmašuje svoje konvencionalne kolege u nekoliko aspekata. Sa maksimalnom dubinom prelaska od 850 milimetara i mogućnošću nagiba do 100% na odgovarajućim površinama, nudi neuporedivu svestranost i samopouzdanje u različitim scenarijima van puta.

Spoljašnji dizajn vozila odražava savršenu mešavinu robusnosti i sofisticiranosti, sa karakterističnim elementima kao što su blago podignuta hauba, vazdušne zavese i kutija za dizajn pozadi koji doprinose optimizovanoj aerodinamici. Unutar kabine, putnicima se pruža luksuzno iskustvo, sa MBUX informativno zabavnim sistemom, ambijentalnim osvetljenjem i vrhunskim materijalima kao standardom.

Za one koji traže dalje prilagođavanje, Mercedes-Benz nudi niz opcionih dodataka, uključujući Burmester® 3D surround sistem, držače za čaše sa kontrolisanom temperaturom i inovativnu „providnu haubu“ za poboljšanu vidljivost tokom izleta van asfalta.

Cene potpuno novog Mercedes-Benz G 580 sa EQ tehnologijom počinju od 142.620 evra, dok je ekskluzivni EDITION ONE model dostupan po ceni od 192.525 evra. EDITION ONE se može pohvaliti mnoštvom dodatnih karakteristika i elemenata dizajna, što ga čini zaista jedinstvenim na tržištu električnih vozila.

Da bi poboljšao sveukupno iskustvo vlasništva, Mercedes-Benz kupcima nudi mogućnost ekskluzivne primopredaje vozila u G-Class Experience Centru u Gracu. Ovo impresivno iskustvo omogućava kupcima da testiraju mogućnosti svog novog automobila i steknu uvid u proizvodni proces vozila.

Luxury Experience