Mercedes Benz je lansirao Maybach koji je dizajnirao Virdžil Ablo

Ovaj zapanjujući Mercedes-Maybach S680 ograničenog izdanja je treći i poslednji deo kreativne saradnje nemačkog proizvođača automobila sa Virdžilom Abloom koji je lansiran zajedno sa odgovarajućom kolekcijom odeće.

Čuveni američki modni dizajner tragično je izgubio život u novembru 2021. nakon dve godine borbe sa srčanim angiosarkomom, a kobrendirani Maybach predstavlja prelepu počast njegovom nasleđu.

Nova luksuzna limuzina ograničenog izdanja je nastavak ekstravagantnog koncepta projekta Maybach koji je najavljen u oktobru prošle godine i otkriven nekoliko nedelja nakon Abloove smrti.

Virdžil Ablo je blisko sarađivao sa Gordenom Vagenerom, glavnim dizajnerom proizvođača, na kreiranju koncepta Maybach grand tourera koji je fokusiran na terensku vožnju. Dosta dizajnerskih naznaka je preneto sa neobičnog projekta Maybach na Mercedes-Maybach S680 od strane Virdžila Abloa koji su razumljivo ublaženi kako bi se ispunili zahtevi proizvodnje.

Baš kao i koncept Project Maybach, model ograničenog izdanja karakteriše peščana nijansa bež boje. Zanimljivo je da su prepoznatljivi Maybach točkovi od 20 inča takođe u istoj bež boji, dok je nekoliko hromiranih ukrasnih elemenata sačuvano kako bi se stvorila veoma jedinstvena kombinacija. Ne bi trebalo da bude iznenađenje što Mercedes nije prošao sa prozirnom haubom koja se nalazi na konceptnom automobilu, dok deo proizvodnog modela nije ni krov opremljen solarnim panelima.

Ista kombinacija boja preneta je i na kabinu Mercedes-Maybach limuzine ograničene serije tako što je unutrašnjost obložena crnom i finom kožom boje peska. Proizvođač automobila takođe tvrdi da se u automobilu može naći „luksuznija“ verzija MBUKS sistema.

Maybach koji je dizajnirao Virdžil Ablo baziran je na Maybach S-Klasi S 680 iz 2023. godine, što znači da se ispod haube nalazi 6,0-litarski V12 koji može da proizvede maksimalnu snagu od 604 konjske snage, što je dovoljno da pokrene ogromnu luksuznu limuzinu od 0-100 km/h za 4,5 sekunde. Ablo izdanje će biti ograničeno na samo 39 jedinica i prodavaće se samo u Americi.

Luxury Experience