Mercedes-AMG hibrid sa potpisom Rodžera Federera odlazi na aukciju

Šta je bolje od novog Mercedes-AMG hibrida? Možda specijalno izdanje koje je dizajnirao Rodžer Federer.

Dvadesetostruki Grand Slam šampion udružio je snage sa odeljenjem visokih performansi kompanije Mercedes kako bi dizajnirao unikatnu verziju novog GT 63 S E Performance. Automobil će se naći na aukciji preko RM Sotheby's u subotu, 26. novembra, a sav prihod će biti namenjen humanitarnom javnom teniskom projektu u Londonu.

Nedavno penzionisani švajcarski maestro odabrao je AMG GT kao polaznu tačku. Kupe sa četvoro vrata, koji je prvi u seriji E Performance modela, predstavlja najmoćniji AMG ulično legalni automobil do sada. Hibrid poseduje 4-litarski twin-turbo V-8 sa električnim motorom na zadnjoj osovini koji može proizvesti 831 KS. Ta snaga se isporučuje na svaki točak preko devetostepenog automatskog menjača i AMG 4Matic+ pogona na sva četiri točka. Tim iz Štutgarta kaže da automobil može da ubrza od nule do 100 km/h za 2,9 sekundi uz elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 304 km/h.  

Ovaj model je dizajniran u čast Federerove plodne teniske karijere koja je trajala 24 godine. U tom cilju, automobil je finiširan u boji “Electric Beam” koja je slična nijansi teniske loptice. Pored toga, ukrašen je Federerovim ličnim potpisom. Kako nikada nije vožen, automobil je u besprekornom stanju.

Što se tiče cene, RM Sotheby's očekuje da će se Federerova kreacija prodati po ceni od 200.000 do 250.000 dolara.

„Predstavljajući novu eru elektrifikovanih AMG performansi, osoba koja da najvišu ponudu tokom aukcije će dobiti senzacionalno iskustvo vožnje, pored kupovine dela teniske istorije“, navodi se u saopštenju aukcijske kuće.

Da li smo spomenuli da je auto brz kao Federerov servis?

Luxury Experience