Mercedes-AMG GT Track Series sa 724 KS je najmoćniji sportski automobil do sada

AMG su pre više od pola veka osnovala dva bivša radnika Mercedes-Benza po imenu Hans Verner T i Erhard Meler, obojica sa ogromnom strašću prema moto-sportu i inženjeringu.

Ove godine obeležava se 55. godišnjica kompanije sa sedištem u Afalterbahu, a Mercedes planira da napravi nekoliko proslavljenih modela kao počast svojoj filijali visokih performansi. Pored Mercedes-AMG G63 Edition 55, nemački proizvođač je takođe otkrio najmoćniji AMG za kupce do sada. Pod nazivom Mercedes-AMG GT Track Series, to je namenski napravljeni automobil koji predstavlja najekstremniju verziju Mercedes-AMG GT modela.

Mercedes-AMG GT Track serija je zasnovana na AMG GT Black Series koja je poslužila kao osnova za razvoj. Međutim, serija Track je napravljena samo za upotrebu na trkačkim stazama, što znači da se ne mora pridržavati ograničavajućih vladinih propisa. 

Mercedes-AMG GT Track serija ima optimizovani 4,0-litarski V8 biturbo motor iz GT Black serije. Opremljen ravnom radilicom, motor sada isporučuje 540 kV (734 KS) i maksimalni obrtni momenat od 850 Nm zahvaljujući specijalnim motornim injektorima i specifičnim aplikacijama.

Pored nadogradnji koje je revidirao V8, Mercedes-AMG GT Track serija je takođe opremljena sekvencijalnim Hevland HLS 6-brzinskim trkačkim menjačem koji šalje snagu na zadnje točkove. Sportski automobil orijentisan na stazu takođe dobija podesivi trkački diferencijal zajedno sa setom četvorosmernih podesivih Bilstein amortizera i trkačkom čeličnom kočnicom sa podesivim balansom kočnica kao što je podešavanje koje se obično nalazi u trkačkim automobilima.

Dizajn i aerodinamika serije Mercedes-AMG GT Track takođe striktno prate koncept performansi. Poklopac motora, branici, bočni pragovi i vrata prtljažnika su napravljeni od karbonskih vlakana i značajno doprinose visokoj dinamici vožnje. Ograničeno izdanje izgleda kao pravi trkački automobil spolja, kao i iznutra. Kabina je lišena svih vrsta udobnosti i svedena je na samo osnovne stvari, poseduje sistem za suzbijanje požara, pa čak i otvor za izvlačenje na krovu, koji su osnovne potrebe kako bi mogla da „ispuni najnovije FIA standarde“.

Specijalno izdanje je ograničeno na 55 primeraka GT Track serije i Mercedes-AMG će ga direktno prodavati kupcima po ceni od 405.575 dolara.

Luxury Experience